Напишете дума/думи за търсене

Марта Вачкова: Мъжът не е чак такъв бог, но много харесвам Юлиан Вергов

Марта Вачкова е българска актриса, дъщеря на известния Григор Вачков. Завършва Техникум по фотография, а след това актьорско майсторство при проф. Николай Люцканов и Маргарита Младенова във ВИТИЗ. Тя има много театрални и телевизионни роли. Една от последните ѝ е тази на добродушната сестра Жекова от сериала „Откраднат живот“. Участвала е още в „Маймуни през зимата“, „Бартер“, „Испанска муха“ и др. Вачкова бе част от звездния панел на предаването „Маскираният певец“. Бе водеща и на шоуто „Защо не! с Марта Вачкова“, по-късно преименувано на „Жените“.

Опишете мъжа, който най-силно е повлиял в живота ви.

– Много силен, изключително талантлив, със страхотно чувство за хумор, отговорен, кавалер, с хубаво ухание... Направо красив. Това е баща ми Григор Вачков.

Кой българин или мъж със световна слава заслужава паметник в градинката пред дома ви?
– Уоу, не, няма паметник, който искам да вдигна в дома си на мъж. На баща ми направихме такъв, но в градинката пред Народния театър. Мъжът не е чак такъв бог в моите очи, че да му вдигам паметник в градината си.

Мъжът от кой век е най-привлекателен за вас и защо?
– Много харесвам Юлиан Вергов, защото е изключително красив и талантлив. Мъжествен е и страхотно умее да ухажва жените независимо от възрастта им - може да е малко момиченце, майка, аз или някаква хубава млада жена. Просто има подход. За мен е един идеален мъж и хубавото е, че е от нашето време. Много мъже и момичета, за жалост, смятат, че е демоде да си кавалер и че е нещо ретро. А Юлиан е пример за това как млад, съвременен мъж намира начин да бъде кавалер със свой модерен стил.

Кои са качествата, които биха ви дистанцирали от един мъж?
– Всякаква грубост, неделикатност...

Какво харесват мъжете според вас?
– Тези, с които аз общувам, харесват интересни жени. Разбира се, да са освободени, но не вулгарни, съвременни и интелигентни.

А какви мъже харесват жените повече – галантни кавалери или мачо грубияни?
– Зависи, през всички векове е имало и от двата типа мъже. Те са били харесвани от различни жени. Може би в България се налагат някакъв по-груб маниер и стил на поведение, които се харесват. Но по света не е така. Например италианският тип мъж е толкова поддържан, че чак ще изглежда женствено за нашите мачовци по анцузи. Тези карфички, фишута, преметнати шалове, бижута... на нашите мачовци им се виждат женски аксесоари. На тях дай им да се препашат с чантичка диагоналка. Аз харесвам италианския мъж, който е кавалер. Може би на жените от моето поколение повече им допада. Надявам се за кратко време да е този уклон към мачото и към грубияна. Некрасиво е. Появи се дори израза „официален анцуг“. Просто е безумие.

Как си представяте идеалния съпруг?
– Той е отговорен и гъвкав, защото в един момент трябва да е мъжът, който взима решения, а в друг - да е гальовен. Но съвременната съпруга трябва да е същата. Сега е време, в което ролите често се сменят. Трябва и ние да сме гъвкави, когато усетим, че мъжът ни е в някаква беда или е изпаднал в несигурност.

Интервюто е част от проекта на „24 часа“ и списание „TREND“, който нарекохме „Мъжете, които задават TREND“. То е естествено продължение на суперуспешното списание „Жените, които променят“, което беше издадено през пролетта на 2021 г. и разказаше историите на успеха на едни от най-влиятелните жени в България. „Мъжете, които задават TREND“ сега ни води в мъжкия свят и ни среща с лидери и изтъкнати визионери във всички области – от икономиката, бизнеса, спорта, културата и стила на живот.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X