Напишете дума/думи за търсене

Йоанна Темелкова: Не разбирам тази приумица със „силния пол”

Йоанна е родена на 4.10.1986 г. в София и снима първия си филм – „Трябва нещо да ти кажа“, с режисьор Драгомир Шолев, още на 16-годишна възраст. Завършва aктьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ през 2009 г. в класа на проф. Пламен Марков. Днес има натрупан 19-годишен опит на сцената. Гледали сме я на малкия и на големия екран, като последно беше впечатляваща в главната роля в сериала „Братя“ по Нова телевизия.
Йоанна е част от организаторите на Международен студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански“. Тя изучава магистратура по „Изкуства и съвременност XX-XXI– век“ в Софийския университет.

Разкажете за мъжа, повлиял най-силно в живота ви.

– Дядо ми. Той беше изключителна личност! Научи ме без думи какво е уважение, какво е почит, какво е смирение. В живота си съм имала и други мъже, които са повлияли на развитието ми – наричам ги моите ментори, но основата е най-ценна.

Кои са мъжете, които задават TREND-овете у нас днес? По-често ги откривате сред политици, бизнесмени, хора на изкуството, общественици или някъде другаде?
– Много съм далеч от това и не мога да изразя мнение. На мен трудно може да ми повлияе публична личност, когато става дума за начин на живот и т.н. Винаги съм се осланяла на собствените си предпочитания и виждания за всичко.

Кои са качествата, които биха ви дистанцирали от един мъж?
– Висoкомерие, липса на чувство за хумор, липса на чувство за самоирония, безпардонност. Струва ми се, че е тежко положението в тези категории, но явно светът в момента е сложен и ние се съобразяваме с него.

Кой е силният пол днес и защо?
– Никога не съм разбирала тази приумица със „силния пол“. Какво значи това?! И двата пола носят своите последствия – да вземем да ги оставим на мира и да почнем да ги уважаваме – и двата!
Може ли един мъж да бъде привлекателен за вас, ако не е успял?
– Разбира се! Успехът е изключително субективен. Той е въпрос на гледна точка. Мъжът, който не полага никакви усилия за нищо, би ме изкарал извън равновесие. Бих полудяла от гняв!

Били ли сте жената зад успелия мъж, или в едно партньорство двамата трябва да вървят рамо до рамо?
– Не може да има съревнование по отношение на успеха! Никога и по никакъв начин! Хората са различни, интересите са различни и просто трябва да спрем да се съпоставяме едни с други. Така и само така животът ще е цветен... и вкусен.


Интервюто на Йоанна Темелкова е част от проекта на „24 часа“ и списание „TREND“, който нарекохме „Мъжете, които задават TREND“. То е естествено продължение на суперуспешното списание „Жените, които променят“ (продукция на "24 часа" и MILA.bg) , което беше издадено през пролетта на 2021 г. и разказаше историите на успеха на едни от най-влиятелните жени в България. „Мъжете, които задават TREND“ ни води в мъжкия свят и ни среща с лидери и изтъкнати визионери във всички области – от икономиката, бизнеса, спорта, културата и стила на живот, като в същото време дава думата на изтъкнати в сферата си дами, които споделят кои за тях са мъжете, които задават TREND.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X