Напишете дума/думи за търсене

Деси Банова: Имам идеалния съпруг

Тя е едно от най-разпознаваемите и харесвани лица от малкия екран. Дебюта си в телевизията прави през 1996 г. в ефира на „7 дни“. След една година стаж там продуцентът Стефан Кунчев я кани да стане водеща на предаване по телевизия ММ. Голямото си призвание – като водеща на прогнозата на времето, открива в ефира на Нова тв, от която е част от 1998 г.
Десислава Банова е единственият български синоптик, поканен да участва на 11-ия международен форум за времето и климата в Париж през 2014 г. Престижното признание получава заедно с още 69 синоптици от цял свят. Тя е и автор на документалния филм „Климатични аномалии“, който е представен на престижен форум в централата на ООН. Като негов автор водещата на Нова тв е поканена да участва на срещата в Ню Йорк, посветена на глобалната промяна на климата. Тя отново е единственият български представител заедно с 12 популярни лица на времето от целия свят.

Опишете мъжа, който най-силно е повлиял в живота ви.

– Мъжът, който най-силно е повлиял в живота ми, е съпругът ми – Росен. Той е изключително мъдър, ерудиран, харизматичен, много позитивен, енергичен, с богат житейски опит и с много приятно чувство за хумор. Минал е през много бури в живота си и отдавна е успял да отдели важното от маловажното и да гледа „над нещата”. Всеки ден се опитвам да черпя от неговия позитивизъм и мироглед.

Кой българин или мъж със световна слава заслужава паметник в градинката пред дома ви?
– Без колебание смятам, че това е Апостола на свободата, верен докрай на своята кауза за освобождаването на България от османско владичество и мечтаещ за „чиста и свята република” – Васил Левски!

Мъжът от кой век е най-привлекателен за вас и защо?
– Може би това е съвременният мъж, тъй като човечеството в наши дни е еволюирало до идеята за равноправие между мъжа и жената. И за щастие, все повече мъже се държат с уважение към жените.

Кои са качествата, които биха ви дистанцирали от един мъж?
– Невъзпитание, липса на обноски, арогантност, нечистоплътност, лицемерие, липса на интелект, прекалено самочувствие.

Какво харесват мъжете според вас?
– Ако говорим за това какво харесват мъжете у една жена, вероятно отговорите ще бъдат различни за различните поколения мъже. Но вероятно общото между всички поколения мъже ще бъде да търсят интересна, интелигентна, красива, усмихната и добронамерена жена.

А какви мъже харесват жените повече – галантни кавалери или мачо грубияни?
– Смятам, че в по-младежките си години всички ние – момичета и жени, харесваме повече така наречените лоши момчета, а именно мачо грубияни, но с напредването на възрастта и опита смятам, че се предпочитат галантни кавалери.

Кои са мъжете, които задават трендовете у нас днес? По-често ги откривате сред политици, бизнесмени, хора на изкуството, общественици или някъде другаде?
– Не мога да конкретизирам определена група мъже, например само бизнесмени или само хора на изкуството. Смятам, че тези мъже се отличават от останалите и всички можем да ги забележим и ги има и сред политиците, и сред бизнесмените, и сред хората на изкуството, и сред обществениците. За съжаление обаче, смятам, че мъжете, които задават трендовете у нас днес, не са толкова много, иска ми се тези мъже да са повече и да „заразяват” останалите с положителен пример!

Кой е силният пол днес и защо?
– Все повече си мисля, че жените напоследък станаха силният пол, опитвайки се да маневрират на всички фронтове, а именно да изградят добра кариера и в същото време да бъдат перфектните майки, домакини, съпруги и да изглеждат като от корица на списание. Смятам обаче, че ако много мъже си върнат самочувствието, ние нямаме нищо против те да си останат силният пол. В крайна сметка повeчето жени колкото и да претендират, че са силни, предпочитат да имат до себе си един самоуверен, устойчив и най-вече силен психически мъж.

Как си представяте идеалния съпруг?
– Спокоен, уравновесен, грижовен, любящ, разбиращ сложната природа на жената, нейна подкрепа и опора, успешен и забавен! Слава на Бога, аз мисля, че съм го намерила!

Интервюто на Деси Банова е част от проекта на „24 часа“ и списание „TREND“, който нарекохме „Мъжете, които задават TREND“. То е естествено продължение на суперуспешното списание „Жените, които променят“ (продукция на "24 часа" и MILA.bg) , което беше издадено през пролетта на 2021 г. и разказаше историите на успеха на едни от най-влиятелните жени в България. „Мъжете, които задават TREND“ ни води в мъжкия свят и ни среща с лидери и изтъкнати визионери във всички области – от икономиката, бизнеса, спорта, културата и стила на живот, като в същото време дава думата на изтъкнати в сферата си дами, които споделят кои за тях са мъжете, които задават TREND.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X