Напишете дума/думи за търсене

Нина Николина: Бих искала мъжете да са силният пол, но често срещам жени, по-силни от тях

Нина Николина е родена на 25 юни във Враца. Завършила е СМУ „Любомир Пипков“ в Плевен, специалност „фолклорно пеене и контрабас“, и Академията за музикално и танцово изкуство, Пловдив, специалност „Дирижиране на народен хор и оркестър“ и „Музикална педагогика”. Има издадени 10 студийни албума. През 2019 г. излиза и първият ѝ концертен албум „Нина Николина LIVE JAZZ &TRADITIONS“. Номинирана е и има награди във всички възможни музикални категории. Удостоена е с престижната награда „Изпълнителка на десетилетието” с песента ТИ.

Нина Николина е музикален продуцент, диригент и една от певиците в проекта „Магическите гласове на България” със спектакъла „Женските гласове на България“. През 2006 г. представя с успех своята първа изложба „Хавана, която ще помня“ – фотографски дневник на Нина Николина. През 2017 г. прави кинодебют в ролята на българската фолклорна певица Ана в копродукцията на Белгия, Холандия и България „Белгийският крал“, получила световно признание. По покана на режисьорите през 2018 г. участва и в снимките на продължението на „Белгийският крал“ – „Босият император“, заедно с Джералдин Чаплин. Нина Николина представя българската култура и българската народна музика на много международни сцени.

Разкажете за мъжа, повлиял най-силно в живота ви.
– Баща ми. На всичко, което е важно в живота, ме е научил той. Освен с думи правеше нещата така, че се убеждавах нагледно в уроците му. Извън сериозните неща баща ми има страхотно чувство за хумор и под формата на шега добавяше към наученото и скучните неща от живота. С отношението си към света, семейството и ценностите ни показа как да не се предаваме пред трудностите, а любовта, с която ни даряваше, ни научи да се доверяваме на правилните мъже.

Кои са мъжете, които задават трендовете у нас днес? По-често ги откривате сред политици, бизнесмени, хора на изкуството, общественици или някъде другаде?
– Не е въпрос на професия, а на възхищение и действия. Има мъже, които следваш, защото са добри и качествени професионалисти в своята сфера.

Кои са качествата, които биха ви дистанцирали от един мъж?
– Не харесвам невъзпитани, неуверени, мрънкащи хора с лош вкус към музиката.

Кой е силният пол днес и защо?
– Бих предпочела да са мъжете, но често срещам жени, по-силни от тях.

Може ли един мъж да бъде привлекателен за вас, ако не е успял?
– Зависи дали е период в живота му, или е генерално безхаберие.

Била ли сте жената зад успелия мъж, или в едно партньорство двамата трябва да вървят рамо до рамо?
– Вярвам, че в партньорството трябва да сте рамо до рамо. И за двете страни е по-достойно.

Снимка Слав & Хубен

Интервюто на Нина Николина е част от проекта на „24 часа“ и списание „TREND“, който нарекохме „Мъжете, които задават TREND“. То е естествено продължение на суперуспешното списание „Жените, които променят“ (продукция на "24 часа" и MILA.bg) , което беше издадено през пролетта на 2021 г. и разказаше историите на успеха на едни от най-влиятелните жени в България. „Мъжете, които задават TREND“ ни води в мъжкия свят и ни среща с лидери и изтъкнати визионери във всички области – от икономиката, бизнеса, спорта, културата и стила на живот, като в същото време дава думата на изтъкнати в сферата си дами, които споделят кои за тях са мъжете, които задават TREND.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X