Напишете дума/думи за търсене

Ники Кънчев: От Даниела съм взел доста, а с „работата ми“ на баща много се гордея

Той води по телевизията, говори по радиото, пише статии още от 20-годишен. Силата му са интервютата и затова Кеворк Кеворкян го съветва постоянно да събере най-добрите си срещи в книга.
В последно време Ники Кънчев задълбава все повече в посока пиар, реклама, продуктово позициониране в медиите, във филми и сериали. Агенцията му „Канчелоти ентъртейнмънт” консултира някои от водещите родни компании и техните шефове в различни публични и медийни изяви. За клиентите си Ники винаги има нестандартни идеи извън шаблона.
Следван от над 50 000 реални души във фейсбук и 47 000 в инстаграм, той е убеден в девиза на Спайдърмен, че с „Голямата сила идва и голямата отговорност”. Инициатор е на безброй благородни идеи в помощ както на отделни деца, така и на различни организации. Събира пари с надеждата седемгодишният Гоги от Варна и шестгодишният Ради от Перник да проговорят след преливане на костен мозък в Киев. От години помага на сдружение „Аутизъм днес”, което открива терапевтични центрове за деца аутисти в София, Бургас и Плевен, както и на фондация „Нашите недоносени деца”, която оборудва десетки неонатологични отделения в различни български болници.

Какво взехте от своите родители, за да продължите напред, и от кое от техния опит се отказахте?

– Родителите ми дадоха основата на моя живот. От баща ми Милчо са дисциплината и трудолюбието, от майка ми Пенка съм взел емоцията и страстта да правя всичко с любов и отдаденост, да горя в работата, да ми е интересно на мен самия. Удивителното е, че и двамата са най-, най-, ама най-обикновени хора, без златни лъжички в родовете си, без препълнени библиотеки и хвърлен пъп на централни булеварди. И двамата са родени в села, построиха живота си в малкото градче Червен бряг и цял живот бяха достойни и лоялни граждани на тази България.
Иначе им личеше, че не са „визионери“, и не тичаха към центъра на София, където реално се случваше и продължава да се случва всичко в тази страна. За съжаление.

Важно ли е да имате до себе си някого, с когото да споделяте успешната си кариера?
– Споделянето на успеха е тънка работа. Споделянето не е хвърляне на сянка и поставяне на чадър над този до теб. Споделянето е насърчение на партньора, на приятелите, на кръга хора около теб. Доста сложен процес, ама доста сложен. Иначе от Даниела съм взел доста и като стил на общуване с хората, и като начин на обличане, и въобще...

Научихте ли формулата за здраво семейство, или още я търсите?
– Аз я намерих тази формула, но и продължавам да я търся. Според мен болестта на модерното ни съвремие не е COVID-19, не е дори ракът, а е... раздялата. Всеки втори около мен е разделен. Как става така, че си бил влюбен до ушите в някого или поне „си го избрал“ съзнателно, създал си със същия човек най-свещеното на този свят – деца, и изведнъж осъзнаваш или откриваш, че това не е Твоят човек.
Трябва да се доказваме в семейството си постоянно и да надграждаме!

Как мъж с много ангажименти възпитава своите деца и кое е най-важното в общуването с тях, така че успелият мъж да може да се нарече и успял баща?
– „Работата ми“ на баща е нещото, с което много се гордея. Да съм близо до дъщеря ми Мари София, да ѝ обяснявам това или онова, да коментираме заедно новини, постъпки на хора, поведение, филми, сериали – това ми е любимо. Разбира се, помагам и с уроците за училище, когато мога. Да не говорим за транспортирането на „стоката” от локация на локация. Както ѝ казвам: „Тати, аз направо съм ти шофьор!“.

Зад каква благотворителна кауза бихте застанали?
– Заставам зад почти всичко, зад което сърцето ми казва да застана. Независимо колко време и средства ще ми отнеме. При първия и най-жесток локдаун с няколко активни български жени организирахме акциите „Защото сме хора”. Стартирахме с раздаването на пакети с храна, които всеки от нас закупуваше, и ги раздавахме късно вечер през студената зима на 2020 година. Първо идваха по десетина души, после хранехме по 200-300 нуждаещи се. Стигнахме до 450 човека и трябваше да поканим и общинска полиция да ни помага, както и още много доброволци. Хрумна ми да организирам същата инициатива и във Варна и това се случи. Има много добри хора в нашата страна, имаме много „златни сърца“!

Как бихте описали мъжете от вашето поколение?
– Донякъде консервативни и боязливи, защото сме деца на соца, но и щастливци, защото видяхме на живо любимите си групи, гледахме невероятни филми, прочетохме велики книги, доживяхме свободата да пътуваме.

Какви съвети бихте дали на своето 20-годишно „аз“ и от какво бихте се отказали, ако бяхте с днешния опит и мъдрост?
– Да не се мотае въобще, ами веднага да отива на компютърен курс, защото и досега в голяма степен ползвам компютъра си като пишеща машина.

Ако загубите всичко, което сте постигнали, с какво ще се заемете?
– О, татко ми, който е слязъл от село Голям извор,Тетевенско, в Балкана към Червен бряг с боси крака и няколко коня с братята си, ми завеща нещо природно-философско: „Човек трябва да знае и 2, и 200”. Бил съм на суперизискани вечери с гурме и мастершеф ястия, но не ме е срам да ям и от кварталните банички на кюрдите отсреща. Виждал съм се с Джон Бон Джоуви, но помагам и на начинаещи музиканти, писатели и актьори. Не може днес да си един, а утре друг. В моя живот няколко пъти съм правил подобни сериозни преходи: от малък град към столица, от нормален живот към казарма, от социализъм към капитализъм и прочее.

Как дефинирате и обяснявате успеха – своя и на други хора?
– Успехът може да има и материални измерения, което хич не е лошо. Нека не сочим с пръст успелите, които често са и богати.
Но основното е това, което ще остане в мислите на хората за теб, когато дойде време да си тръгнеш! Това е истинската оценка на успеха!

Интервюто на Ники Кънчев е част от проекта на „24 часа“ и списание „TREND“, който нарекохме „Мъжете, които задават TREND“. То е естествено продължение на суперуспешното списание „Жените, които променят“ (продукция на "24 часа" и MILA.bg) , което беше издадено през пролетта на 2021 г. и разказаше историите на успеха на едни от най-влиятелните жени в България. „Мъжете, които задават TREND“ ни води в мъжкия свят и ни среща с лидери и изтъкнати визионери във всички области – от икономиката, бизнеса, спорта, културата и стила на живот, като в същото време дава думата на изтъкнати в сферата си дами, които споделят кои за тях са мъжете, които задават TREND.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X