Напишете дума/думи за търсене

Яна Маринова: Умният мъж обича тази жена, която му дава нужната доза адреналин, но и хармония

Родена е на 17 август 1978 г. в София. Завършва средното си образование в 132-о спортно училище, висшето ѝ е икономическо – дипломира се в УНСС. След това завършва и магистратура по специалността „Театър и общество“ в НБУ, където нейни преподаватели са Цветана Манева, Снежина Петрова, Възкресия Вихърова.
Играе в много филми и сериали, сред които „Хотел „България“, „Забранена любов“, „Стъклен дом“, „Фамилията“. Участва и като каскадьор в международни продукции, които се снимат тук. Обучавала се е 3 месеца в престижния институт за театър и кино „Лий Страсбърг“ в Лос Анджелис през 2015-а.
Прави първия си филм като продуцент – „Диви и щастливи“, през 2019-а, като успешно съчетава работата пред камера с играта на театрална сцена. В началото на декември бе премиерата на първия ѝ моноспектакъл „Куци ангели“.

Опишете мъжа, който най-силно е повлиял в живота ви.

– Той е събирателен образ. Много добър приятел и в същото време интелигентен враг. Кара те да полетиш, обаче ти връзва камък на шията точно когато си най-готова. И ти трябва да намериш начин как да се освободиш, без да спреш да го обичаш. Защото си разбрала, че не е идеален точно толкова, колкото и ти не си. И когато образно казано, се „освободиш“, но той реши да остане с теб и ти дава възможност да обичаш сама себе си – той те е променил, а ти си убедена, че ти си го направила сама.

Кой българин или мъж със световна слава заслужава паметник в градинката пред дома ви?
– В градинката пред дома ми!?! Ужас. Този мъж, който, ако е жив по време на паметника, ще търси законен начин да го събори, дори да е на централно място този паметник. Който ще мисли, че има по-важни неща за вършене в полза на хората. Героинята ми Гуглето в „Куци ангели“ ги гони от килията си тези, дето искат да ѝ строят паметник. Иначе Левски и Ботев, разбира се.

Мъжът от кой век е най-привлекателен за вас и защо?
– За мен – от днешно време. Този, който разбира, че жената и мъжът могат да бъдат едно цяло само ако се уважават, както се уважава най-добър приятел и силен враг. Тогава и мъжът, и жената се радва да запази особеностите на пола си и да обича всеотдайно човек от отсрещния.

Кои са качествата, които биха ви дистанцирали от един мъж?
– Ако е страхлив, мързелив и бездарен, но иска да е победител в работата си чрез пари. Ако не разбира хармонията между математика и изкуство. Ако обича жена само както добър господар обича верния си слуга.

Какво харесват мъжете според вас?
– Тези, които постоянно страдат от жени, не знаят, че харесват себе си в жената отсреща. И си избират жени, които се харесват на други, а после се чудят защо са нещастни. Умният мъж обича точно тази жена, която му дава нужната доза адреналин, но и хармония.

А какви мъже харесват жените повече – галантни кавалери или мачо грубияни?
– Това го отговорих в горния въпрос. Същото е и за жените.

Как си представяте идеалния съпруг?
– Докато си представях идеалния съпруг, все се прецаквах, защото критериите ми се променяха през годините. Накрая отидох при моя съпруг и му благодарих, че ме изчака да осъзная, че тези критерии се отнасят към работата ми. А идеалния съпруг го надушваш. Даже може да видите съвсем буквално как се случва това в пиесата ни „Любовни писма“.

Интервюто на Яна Маринова е част от проекта на „24 часа“ и списание „TREND“, който нарекохме „Мъжете, които задават TREND“. То е естествено продължение на суперуспешното списание „Жените, които променят“ (продукция на "24 часа" и MILA.bg) , което беше издадено през пролетта на 2021 г. и разказаше историите на успеха на едни от най-влиятелните жени в България. „Мъжете, които задават TREND“ ни води в мъжкия свят и ни среща с лидери и изтъкнати визионери във всички области – от икономиката, бизнеса, спорта, културата и стила на живот, като в същото време дава думата на изтъкнати в сферата си дами, които споделят кои за тях са мъжете, които задават TREND.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X