Напишете дума/думи за търсене

Различните видове братя и сестри

Има любящи братя и сестри и такива, които винаги са в противоречие помежду си. Те също могат да бъдат сардонични, инвазивни, хитри или съучастнически. Може би единственото общо нещо между братята и сестрите е, че те са в живота на своите роднини, помагайки, волно или неволно, да развият социалните си умения.

Истинската тежест на връзката между брат и сестра се усеща през детството и юношеството. Но тя остава през целия живот, дори и да е далечна. В ранните години оказва по-голямо влияние.

Основните видове братя и сестри

Шампионът по бокс
Един от най-често срещаните видове братя и сестри е този, който изглежда се стреми да стане шампион в категория перо. Обикновено са по-възрастни и щом видят по-малък брат или сестра, почти автоматично правят жест, за да покажат превъзходството си. Например те могат да ги бутнат леко или да ги хванат за врата.

Освен това те може да не са доволни, докато другият брат или сестра не отстъпи. Също така не е необичайно да ги спъват или да махат стола им, когато се готвят да седнат. За щастие, те се променят с напредване на възрастта, но винаги ще бъдат доста дразнещи.

Въпреки това те обикновено са доста безобидни и обикновено просто се стремят да потвърдят ролята си на авторитет в семейството.

Вечният състезател
Състезателят обикновено има по-голям брат или сестра. Той е постоянно наясно с това, което другият има, получава или прави. Обсебен е от равенството. Ако другият получи играчка, той също иска такава. Ако неговият брат или сестра бъде похвален за нещо, той очаква същото за себе си.

Вижда своите братя и сестри като в огледало. Те са наистина важна отправна точка за него. Всъщност неговата несигурност се увеличава, когато установи някакви различия помежду им. За да се случи това, не е необходимо сравнението да е вредно.


Безусловният приятел
Тези, които имат достатъчно късмет да имат този тип братя и сестри, се озовават с безусловен партньор , който няма проблем да ги остави да спечелят, ако видят, че е необходимо. Той също е довереник и съучастник и на него винаги може да се разчита. Пази тайните на своите братя и сестри и никога не би ги разкрил, дори и при изтезания.

Това са идеалните братя и сестри и установяват близки връзки, които ще продължат цял живот. Не бива обаче да се забравя, че те също имат своите нужди и проблеми. Въпреки че действат благородно и безкористно, това никога не трябва да остава неоценено.

Някои братя и сестри се държат като приятели и доверени лица. Следователно, връзките с тях обикновено са доста силни.

Гаднярът
Той е тоталната порта. Неговата цел е братът или сестра му да изглеждат зле пред родителите им. Поради тази причина той тръгва на лов за тайните и слабостите на околните, за да ги разкрие по-късно.

Подлярът души наоколо, отива там, където не е желан, и е безмилостен в усилията си да разобличи своите братя и сестри. Държи се така, защото има нужда от отмъщение. Може би неговият брат или сестра е по-малък и разглезен. Или може да е по-възрастен и да го изключва от плановете си. Всичко, което трябва да направи, за да се помири с тях, е да му обърнат малко повече внимание.

Сурогатният родител
Сурогатният родител е друг вид брат или сестра, който всеки обича да има. Често между децата в семейството има значителна възрастова разлика, поради което сурогатът смята, че трябва да защитава и напътства своя брат или сестра. Той е внимателен към по-малките си братя и сестри и действа като приятел и съветник.

Неговите братя и сестри също се отнасят с него като с втора майка или баща. Все пак не трябва да се забравя, че той е брат или сестра, а не родител. Не трябва да го претоварват със задължения. В крайна сметка той също се нуждае от защита и напътствие.

Типът любов-омраза
Хората от този тип обичат своите братя и сестри, но в същото време ги мразят. Те се карат с тях за какво ли не, непрекъснато ги критикуват и се оплакват, а често започват и безсмислени спорове.
Въпреки това в рамките на пет минути те ги прегръщат, носят им бонбони или просто се преструват, че нищо не се е случило.

В действителност те са наистина привързани към своите братя и сестри, но това не им пречи да имат повече от няколко ежедневни кавги с тях. На практика те са класическият прототип на брат или сестра. Този, който помага на своите братя и сестри да разберат, че човешките взаимоотношения са едновременно несъвършени и двусмислени.

Специалното дете
Това почти винаги е най-малкото дете. Въпреки че понякога може да е някой, който е склонен да изпада в затруднения, независимо дали са здравословни или от друг характер. В действителност неговите родители винаги молят другите братя и сестри да имат специално отношение към него.

Този вид братя и сестри са наистина полезни като посредници с родителите, когато други са направили нещо нередно. Въпреки това те са склонни да бъдат дразнещи, ако другите не ги включват в плановете си.

Независимият брат или сестра
Те обикновено са различни от останалата част от семейството. Те живеят в собствен свят и се държат така, сякаш нямат братя и сестри. Правят свои собствени планове и може да имат странни хобита. Например колекциониране на паяци или практикуване на бойно изкуство, за което никой друг не знае. Трудно е да се свържеш с тях, защото са толкова дистанцирани.

Това не означава, че те не ценят семейството си, напротив. Просто техните интереси и страсти са склонни да вземат връх. Но в крайна сметка на тях винаги може да се разчита.

Помнете, че всички видове братя и сестри могат да сменят ролите си.

Те не са еднакви през цялото време и често се променят с възрастта. С течение на времето характеристиките им са склонни да се смекчат. За щастие, в повечето случаи се поддържа силна и положителна връзка между братя и сестри.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X