Напишете дума/думи за търсене

В тези 3 случая кажете „не“ на втората среща

Лесно е да откажете втора среща, когато първата е катастрофа, но как да го направиш, ако всичко е било наред?
Много необвързани смятат, че не трябва да отказват на някого втора среща без ясни, убедителни доказателства. Но си струва да премислят.

Никога не трябва да се чувствате принудени да се съгласите на втора среща от учтивост или чувство за задължение.
В крайна сметка нямате нужда от никаква причина, за да откажете да се видите с някого отново.

И все пак има три предпоставки, които най-малкото трябва да ви убедят да помислите два пъти, преди да се съгласите на втора среща.

1. Той не преминава теста на дивана
Може ли с увереност да заявите, че предпочитате да сте у дома на дивата и да си почивате, удобно облечени в домашните си дрехи, отколкото да прекарате още една вечер навън с господин Посредственост? Ако отговорът ви е да, моля, тогава забравете за втората среща.

2. Разговорът е едностранен
Не се чувствате като на среща, а все едно сте на интервю. За да поддържате някакъв разговор, вие непрекъснато задавате въпроси, а отсрещният не спира да се къпе в собствената си вербална важност.

Освен ако не сте фенове на монолозите, не давайте на господин Под светлината на прожектора втори шанс да ви довърши с говорене.

3. Обсъждате времето
Представете си, че те на супермълчалива среща и въпреки сходните ви кариери и интереси, разговорът просто не се случва. Не само че е неловко, ами всеки опит да завържете тема, прави ситуацията още по-нелепа.

А коментирането на климатичните особености на региона, в който живеете, със сигурност не е нещо, което помага в такива ситуации.
Помнете, че разговорът на първата среща е най-достъпен, защото започвате от нулата. Ако няма за какво да комуникирате при дебютното си виждане, шансът да поправите това на втората ви среща е нищожен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X