Напишете дума/думи за търсене

Какво означава „катфишинг” на езика на онлайн запознанствата?

Да намериш любов в днешно време никак не е лесно, но все повечето нови ужасяващи трендове, които се пръкват ежедневно в света на онлайн запознанствата, то прави още по-плашещо.

Сега потребителите на сайтовете и на приложенията за любов трябва да бъдат още по-внимателни, за да станат жертва на „катфишинг”, известно още като лов на сомове (catfish - сом на английски).

Какво е катфишингът? Игра на думи, която включва погрешно представяне в профил за запознанства.

Това е да казваш малки благородни лъжи по време на онлайн запознанство. Когато някой се представя за съвсем различен човек, той прокрадва няколко неистини, които могат да застрашат потенциална връзка.

Например, ако публикувате снимки в профила си за запознанства от времето, когато сте били с 15 килограма по-слаби. Или да обясните, че сте завършили медицина, а всъщност да сте санитар в спешно отделение.

Или човек, който казва, че е на 30 години, а всъщност е на 35. Тези послъгвания по същество може и да изглеждат безвредни, но независимо от това би било изненадващо да разберем истината.
Така де, никой не иска да бъде излъган!

Но това, което прави нещата още по-лоши, е, че това е нещо, което се случва толкова често, че много хора дори не осъзнават, че го правят.
И е направо тъжно, че те не са наясно, че привличането на повече евентуални обожатели заради стара профилна снимка ще им навреди когато се срещнат лично с обекта си на желание и той всъщност види реалните им килограми.
Това си е рецепта за провал.

Приложението за запознанства Hinge, създало този нов термин, е събрало някои сочни данни за потребителите си.

Hinge казва, че 38 процента от мъжете и 24 процента от жените казват, че са били жертва на катфишинг и преди. Въпреки това 2 процента от мъжете и само 1 процент от жените казват, че са го причинявали на някой друг. Числата не съвпадат, което означава, че хората или са твърде смутени да го признаят истината, или дори не знаят, че го правят.

Момичета, не публикувайте само снимки на лицето си, на които имате цял тон грим. И, момчета, ако оплешивявате, просто оставете този красив скалп да блести, защото не искате да заслепите нищо подозираща жертва с олисяването си още на първа среща, нали?

8-те закона на интернет любовта

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X