Напишете дума/думи за търсене

5 интелигентни начина да запазите брака си непокътнат, въпреки че имате деца

Миналата седмица, докато лежах в леглото, опитвайки се да заспя с памперс, притиснат към бузата ми, се замислих за това колко са талантливи децата, стане ли дума да разкажат играта на сексуалния живот на родителите си.

Децата ми дори не знаят какво е секс, най-малкото заради невръстната възраст, на която са, но те са като малки секс пиявици, изсмукващи живота от плътските ни дейности в спалнята.

Иронично е, че те са толкова умели в осакатяването на действието, което ги е създало. Докато гледах моето похъркващо малко дете, гушнало се в прегръдките на татко му, се чудех как се озовах „милвана“ по лицето от подозрително ароматния край на тази „любовна“ сделка.
Зачудих се колко съзнателни трябва да бъдем, за да защитим сексуалния си живот от всички камъни, които се изправят на пътя му, щом станем родители.

Ето 5 интелигентни начина да запазите брака си непокътнат, въпреки че имате деца.

1. Наемете детегледачка
Единственото нещо, което е по-добро от отговорна детегледачка, която ще пази децата ви в безопасност и ще ги забавлява срещу определена сума, са бабите и дядовците.

Понякога просто трябва да оставите децата в къщата на прародителите им, за да може да отидете на среща. Безценно е.

2. Налагайте политика „обратно в леглото“
Колкото и да ви моли детето да спи в родителския креват, не подавайте. Изключение правят само моментите, когато то е сериозно болно и искате да имате възможност да го наглеждате.

За да избегнете изблиците на гняв, които биха могли да последват след вашия отказ от това да споделите за цялата нощ леглото си с наследниците си, оставете ги да заспят върху възглавниците ви. После ги преместете в собствените им креватчета. Важно е преди това да обясните, че това е условието да позволите заспиване върху родителската спалня.

3. Заключете вратата
Децата ми не вярват в затворените врати, особено ако аз съм зад тях. Ако не заключвах вратата на банята, щеше да има комисия по посрещането и изпращането всеки път, когато пикая. За да предотвратим сблъсъка на нашите миниатюрни свидетели с времето, което прекарват мама и тате при затворени врати, врътваме ключа.

Ако имат нужда от нас, разбира се, че спираме с това, което правим, за да се поргрижим за техните нужди, които за съжаление не пасват на нашите. Но заключената врата поне ни позволява да се наслаждаваме на ласките си без дрехи, без да се тревожим, че сме белязали децата си за цял живот.

4. Лягайте си рано от време на време
Ааа, това вълшебно време от деня, когато мога да правя каквото си поискам, без да държа бебе в ръцете си. Или да съм спряла да рисувам влакче.

След като децата са в леглата си започвам трескаво да върша всичко, което не можах да направя през деня. Пера, мия чинии, готвя, пиша...Това е и времето, когато се опитвам да се свържа отново с моя съпруг. Ако не внимавам, се увличам в задължения до полунощ. Не ме разбирайте погрешно, имаше време в нашия брак, когато никога не беше твърде късно за секс. Но точно сега, особено с толкова малки деца, сънят е ценен. И не го жертвам заради секса.

Навременното лягане обаче създава възможност за романтика.

5. Говорете за нещо, което е различно от децата
Сексът не е само възможност за оргазъм, той е възстановяване на връзката с партньора ви. Помнете, че преди всичко сте двойка, че се обичате и че това е причината да искате да правите секс на първо място.

Точно в тези моменти забравете за малко, че сте родители. Не обсъждайте цвета на акото на бебето си. Наясно сме, че родителите са заети хора. Но когато вашата нощна връзка започне да страда, преразглеждането на тези правила е добър начин да се върнете в правилния път, криволичещ в леглото ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X