Напишете дума/думи за търсене

Борете се с бръчките и отпуснатата кожа с краставица и алое

Стареенето на кожата е естествен процес, който продължава с годините през етапите от живота ни. Съвременният начин на живот обаче ускори процеса на стареене, което кара много хора да загубят стегнатостта на кожата си преждевременно, тъй като започват да страдат от бръчки.

Чудесно е, че има толкова натурални помощници на красотата. Такива са краставицата и алое вера, които са известни с полезните си свойства за кожата. Краставицата спира действието на свободните радикали. Тя се състои от до 97% вода и е пълна с хранителни вещества, които са от полза за цялостното телесно здраве. Докато алоето подпомага регенерацията на тъканите.

От години краставицата се добавя към много козметични процедури. Това се дължи на нейните ободряващи и възстановяващи свойства. Всъщност краставицата помага за лечение на проблеми като торбички и тъмни кръгове под очите.

Високото съдържание на вода в допълнение към витамин Е прави краставицата отлична за възстановяване, овлажняване и защита на клетките на кожата.

Тя съдържа антиоксиданти, които помагат в борбата с ефектите на свободните радикали. Те засягат кожата и причиняват преждевременно стареене, като намаляват производството на колаген и еластин.

Освен това краставицата има стягащи свойства. Те помагат за дълбоко почистване на кожата, като същевременно контролират излишните мазнини и свързаните с тях проблеми като акне.

Какви са ползите от алое вера за кожата?
Съдържанието на хранителни вещества и полезните свойства, които може да й предостави.

Едно от основните му предимства се крие в неговите стягащи свойства, които почистват кожата в дълбочина. Елиминира замърсяванията и предотвратява запушването на порите.
Гелът от алое вера също е мощен естествен овлажнител, който помага да се поддържа еластичността на кожата ви и предотвратява сухотата.

Що се отнася до превенцията на преждевременното стареене, алоето засилва способността на кожата да обновява тъканите, като стимулира производството на колагенови и еластинови влакна. По този начин помага за предотвратяване и намаляване на появата на бръчки.

В допълнение към всичко изброено по-горе, това е естествен антибиотик, който лекува и предотвратява акне. Също така ви помага да избегнете белези, които толкова често остават, когато имате хронични проблеми с пъпки.


Рецепта за гел от краставица и алое за борба с бръчките
Приготвя се лесно и може да го добавите към обичайната си рутина за красота, за да предотвратите и се борите с бръчките и признаците на стареене.

• 1/2 чаша дестилирана вода (125 ml)
• 1/2 чаша нарязана краставица, без семки (50 г)
• 1 капсула витамин Е
• 1/2 чаша алое

Добавете дестилираната вода, нарязаната краставица и гела от алое в блендер. Пасирайте всички съставки до гладкост и добавете капсула витамин Е. Когато сте готови, изсипете този гел в съд с капак и го съхранявайте в хладилника, за да издържи по-дълго.

Преди да си легнете, измийте цялото си лице обилно с вода и мек сапун. Нанесете гела с мека четка и го оставете да действа през нощта, за да проникне дълбоко в кожата и да го оставите да си върши работата в почивните ви часове. На сутринта просто изплакнете лицето си с топла вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X