Напишете дума/думи за търсене

Яна Борисова още не вярва, че умее да пише пиеси (подкаст)

Яна Борисова и Анатолий Попов в студиото на "24 часа от живота"

4 награди “Икар”, 3 приза “Аскеер” и още - наградата на независимата критика, за камерна пиеса, “Златно перо”, “Нова европейска драма” - всички те са за пиесите на Яна Борисова. Критиците намират за находка стила ѝ и диалозите, които създава, а тя самата още не вярва, че може да пише пиеси.

“Пиша отдавна, може би от ученичка, но смятах, че пиша лошо и ме беше срам. Страхувах се от критика. По принцип не работя добре, когато ме критикуват”, разказва Борисова пред Анатолий Попов (двамата са на снимката) в подкаста “24 часа от живота”.

Тя е част от третото специално издание “Жените - българската мечта”, което събира историите и визията за бъдещето на едни от най-влиятелните българки днес.

Приятел убеждава навремето Яна Борисова да напише камерна пиеса за конкурс на Театър 199 - имало парична награда, а двамата искали да отидат на море. “Казах му, че не знам как се пише, а той отговори, че ще ми помогне, като ме структурира - не толкова в съдържанието, колкото в оформлението. Съгласих се, защото конкурсът беше анонимен. И спечелих, но никой не ми се обади, защото бях пропуснала освен двете си имена да сложа какъвто и да било друг контакт”, разказва тя.

Може ли да се изложим, когато става дума за любов, страхува ли се от провалите, колко е важно човек да загърби егото си и още от разговора с Яна Борисова ще чуете в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи.

Интервю с нея четете в съботния брой.

Снимка: Яна Борисова и Анатолий Попов в студиото на "24 часа от живота"

  • Ключови думи:
X