Напишете дума/думи за търсене

8 признака, че не сте достатъчно зрели, за да имате деца

Да станеш родител, е невероятно, неземно, всепоглъщащо преживяване.
Като за начало вие буквално отглеждате друго човешко същество в собственото си тяло. После това мъничко човече ви следва до края на живота ви и от вас зависи да го научите да различава правилното от грешното, кое е горе и кое е долу, кое е добро и кое е лошо, както и всички останали милиони неща между тях.

Някои хора просто се раждат в момента, в който станат родители, но има знаци, които подсказват, че други не са достатъчно зрели, за да имат деца.

1. Наричате бебето на вашия приятел „то“ вместо него или нея
Не че не осъзнавате, че „то“ е човешко същество. Просто не го наричате по име, защото вие сте раздразнени, че е отнело партньора ви за петъчната бира.

2. Редовно губите телефона си
Във ваша защита, телефоните в наши дни са много големи. Повечето от тях едва се побират в джоба ви, така че е съвсем естествено да ги изгубите няколко пъти. Но да, бебетата също не се побират в джобове и няма приложение FindMyBaby.

3. Вашата идея за хранително балансирано хранене е макарони със сирене в микровълнова фурна и чаша вино
Не че има нещо лошо в това. Всички казват, че виното е добро за здравето в умерени количества. За съжаление, не може да давате на бебета алкохол и със сигурност не могат да се хранят в първите няколко месеца от живота си с макарони.

4. Все още живеете с майка си
Знам, знам. Това изглежда страхотно, защото бабата на вашето бебе ще бъде до рамото ви. Но как очаквате да отгледате друг човек, ако мама все още сгъва прането ви и ви купува хляб?

5. Купонясвате всеки уикенд
Ако обичате личното си време и излизането с приятели, познайте какво? След като имате деца, вашето време вече не е ваше. И те не могат да влязат в клуба, докато не станат на 18, така че вие си направете сметката.

6. Вашите финанси са бъркотия
Вероятно защото харчите повечето си пари за вечеря навън и пътувания. Знаете ли какво е общото между хапването в ресторанти, пътешествията и бебетата? Всички те са абсурдно скъпи. Ако все още работите основно, за да поддържате лайфстайла си и ви иде да умрете, когато чуете бебета да плачат в самолетите, продължавайте с вечерите и пътешествията, но не включвайте бебе в микса.

7. Все още не сте сменили маслото на колата си
Вярвате или не, колите са страхотен тест за това дали сте готови да имате деца. И двете изискват полуредовни прегледи, прекомерна част от заплатата ви, и двете обикновено правят точно обратното на това, което искате от тях. Ако редовно пренебрегвате малката лампичка на таблото, това е колата ви, която ви казва: „Хей! Жадна съм!“
Имате някои приоритетни въпроси, които трябва да решите, преди да се ангажирате да доведете живот на този свят.

8. Вие четете тази статия
Ако не знаете автоматично, че сте 100 процента готови да имате деца и имате нужда тази статия да ви го каже, значи НЕ СТЕ ГОТОВИ.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X