Напишете дума/думи за търсене

Какво прави пушенето в продължение на 30 години за лицето

Понякога няма значение колко статистики или здравни предупреждения сте прочели, просто не може да се откажете от лош навик. Знаете, че не е добре за вас, но продължавате да пушите.

Не обръщате внимание на информацията, че тютюнопушенето води до рак на белите дробове, гърлото, устата или хранопровода, но когато ви покажат какво прави пушенето с лицето ви и начина, по който изглеждате като цяло, тогава е трудно да го пренебрегнете.

10 неща, които се случват, когато пушите в продължение на 30 години.

Торбички под очите
Знаете ли, че никотинът нарушава естествените ви модели на сън? Това може да доведе до събиране на течност под очите. В комбинация с намаляването на еластичността на кожата, торбичките под очите ви могат да бъдат много забележими, когато сте пушач.

Псориазис
Това е свързано с автоимунно състояние на кожата, което може да получите, дори и да не пушите. Но ако пушите, рискът се увеличава.

Болни зъби
Никотинът може да оцвети зъбите ви, а пушенето може да доведе до рак на устната кухина и заболяване на венците, което води до загуба на зъбите.

Преждевременно стареене и бръчки
Линиите на горната устна са известни като линии на пушача.
Всички токсини в една цигара разрушават колагена и еластина в кожата. Това кара кожата на пушача да губи своята стегнатост и еластичност, което води до стареене и бръчки.

Пожълтели пръсти и проблеми с ръцете
Катранът в цигарения дим се събира върху пръстите ви и ги оцветява.

Пушенето води до свиване на кръвоносните съдове, което намалява притока на кръв. Това е много сериозно за ръцете, тъй като кръвоносните съдове в тях са много малки, което може да попречи на пълния кръвен поток към пръстите.

Увредена коса
Пушачите имат по-тънка коса, която бързо побелява. А мъжете пушачи са два пъти по-склонни да загубят косата си.

Белези
Може да развиете по-големи и по-червени белези и кожата ви не зараства бързо.

Без естествен блясък
Кажете сбогом на вашата млада кожа.
Всички химикали в цигарите причиняват потъмняване на кожата на пушача поради липсата на кислород в тялото поради вдишване на дим.

Стрии
Никотинът уврежда влакната и съединителната тъкан в кожата ви, което я кара да губи еластичност и здравина.

Катаракта
Тютюнопушенето увеличава риска от катаракта, като поставя оксидативен стрес върху лещата на окото.
Няма никаква полза от придобиването на навика да пушите – нито за здравето, нито за ума ви и със сигурност не за това, което пушенето причинява на лицето ви. Колкото по-скоро се откажете, толкова по-дълго може да запазите добрия си външен вид. И ще се почувствате много по-добре.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X