Напишете дума/думи за търсене

Жените с този ръст имат най-щастливите връзки

Да си нисък, е гадно. Хората са по-склонни да ви погалят снизходително по главата и Бог да ви е на помощ, ако искате нещо от горния рафт в магазина за хранителни стоки.
Но това всъщност е добра новина.

Проучване от 2002 г. казва, че ниските жени са по-склонни да се радват на дългосрочни романтични връзки с мъже и е по-вероятно да имат деца.
Изследването е проведено в Англия, където е установено, че средният ръст на една жена е около 1,63 см.

Жените от долната граница на този спектър, от 152 см до 160 см, са по-склонни да имат щастливи интимни отношения и да имат деца до 42-годишна възраст, отколкото по-високите им посестрими.
Проучването не само изследва жени, но предлага статистически данни и за мъжете. Анкетираните дами предпочитат господа, които са по-високи от средното за романтични връзки.

Около 180 см, за да бъдем точни.

Има смисъл, че жените биха предпочели по-висок мъж от еволюционна гледна точка.
В нашите умове на пещерняци по-висок означава по-голям, което пък води до схващането, че е по-добре оборудван да ни защитава от заплахи като бесни мастодонти и саблезъби тигри.

Но учените изглежда не могат да намерят подобна причина мъжете да бъдат по-привлечени от по-ниски жени за дългосрочни връзки.
Според това проучване миньонките са статистически по-склонни да умрат при раждане. Така че, ако не друго, нашият ръст трябва да ни направи по-малко жизнеспособни партньори в дългосрочна връзка.

Даниел Нетъл, който ръководи този изследователски екип, има предположение защо това може да е така. „Знаем, че мъжете са привлечени от неща, които в нашето еволюционно минало биха били сигнал за плодовитост. И в известен смисъл височината е отрицателен сигнал - високите жени достигат пубертета по-късно и вероятно техните вторични сексуални характеристики се развиват след тези на останалите."

Така че, ако Нетъл е прав, по-ниските жени, които излизат от пубертета по-рано, са по-добри кандидати за възпроизводство. Хм, любовта не е ли велика?

Това е интересно изследване, което противоречи на това, което разбираме за еволюцията.
Защото учените вече знаят, че има пряка връзка между ръста на бащата и ръста на неговите дъщери.

Така че, ако продължаваме да вярваме, че еволюционните биологични нужди играят роля, когато избираме нашите взаимоотношения, тогава ние, жените, избираме мъже, които ще ни дадат дъщери, които са по-високи и следователно не толкова подходящи за възпроизводство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X