Напишете дума/думи за търсене

Плаващи рафтове: нова тенденция в декорацията

Иновацията се превръща в една от целите, които обикновено си поставяме за интериорен дизайн. Когато трябва да избираме ресурси и мебели, ние сме склонни да прибягваме до най-често срещаните прототипи.

Въпреки това доста често се чудим къде да поставим растение, ваза, книги и т.н.
В тази връзка възникват интересни идеи за обзавеждане на дома без загуба на функционалност.

Плаващи рафтове
Те не заемат място в долната част на стаята, с други думи, нямат никакъв вид опорни крака на земята.

Така се получава по-добро използване на помещението. Плаващите рафтове се поставят в ъгли, ниши или просто на стената. Тази нова тенденция навлиза над традиционните рафтове, основно поради удобствата, които предлага и естетическия ефект, който генерира.

Видове плаващи рафтове
На пазара има различни видове. Ние сами може да ги организираме както намерим за добре.
• Един от най-често срещаните случаи е рафтовете, които са отделени един от друг и образуват ъгъл от 90º със стената. Те се закачат на кукички и могат да бъдат идеално адаптирани към всяка част на стаята.
• Има и рафтове, които имат неравномерна схема, където няколко рафта са обединени. С други думи, създават се различни отделения, които служат за разделяне на секции и конфигуриране на органична система.
• В зависимост от геометричните фигури, които търсим, може да ги намерим в правоъгълни, кръгли, триъгълни или дори криволичещи формати.
• Дървените рафтове са най-често срещаните, макар че има и метални. Това са рафтове, изработени от фини железни или стоманени пръти, които са много функционални. Те обикновено се използват декорите на офиси.

Висящи въжени рафтове
Ако сте любители на семпли, традиционни и естествени вибрации, тогава този вид плаващи рафтове е подходящ за вас.
Може да ги направите сами; всичко е въпрос на малко въображение и закрепване на въжените възли на всеки от рафтовете. За да висят правилно, трябва да се уверите, че са добре закрепени към стената или тавана и преди всичко, че не са на места, където има течение.

Не заемат твърде много място и се превръщат в много интересен декоративен елемент. Изглеждат страхотно в спални или кабинети.

Къде да поставите плаващи рафтове
Може да ги използваме над таблата на леглото, до телевизора в хола, за да завършим ъглите на всекидневната, над бюрото ви в офиса и т.н.

Има множество възможности и всички те допринасят положително за атмосферата на пространството и създават привлекателна отправна точка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X