Напишете дума/думи за търсене

5 лесни начина да разберем кои приятели наистина ги е грижа за нас

В живота малките жестове са най-важни. Благодарение на интернет имаме множество хора, с които може да бъдем приятели.
Технологиите са напреднали много в усилията си да доближат хората един до друг и понякога успяват. Дори успяват да спасят животи. Но има и моменти, когато прекарването на денонощие след денонощие зад екрана може да ни накара да се почувстваме опустошително самотни и ни кара да се запитаме какво е приятелството.

Според Psychology Today приятелите са инструмент, когато става въпрос за борба със самотата, намаляване на безпокойството и подобряване на физическото здраве. Въпреки че онлайн приятелствата също могат да помогнат, хората се нуждаят от нещо повече, за да оцелеят. Имаме нужда от нашите човешки връзки, за да се чувстваме истински.

Затова как може да разберем кой знае как да бъде добър приятел в реалния живот?

За щастие винаги има индикатори, някои от които много фини. Те ще ви покажат, че някои от вашите приятели винаги са до вас и ви помагат.

Кой ви се обажда по телефона, за да ви сподели вълнуващи неща, вместо просто да ви изпрати съобщение?
Воденето на цял разговор с емотикони е много забавно, но проучванията показват, че повечето хора, дори в днешно време, харесват, когато чуят добри новини по време на телефонно обаждане и могат да изразят гласно похвалите си и поздравленията.

Кой ви кани да прекарате заедно уикенда?
Да си поръчате храна онлайн, определено е опция, но си представете как се качвате в колата си, пускате си хубава музика и карате до желаната дестинация, посочена от ваш приятел, който ви чака в края на пътя. Чувството е страхотно, нали?

Кой фокусира цялото си внимание върху вас?
Правенето на много неща едновременно може да ви накара да се почувствате продуктивни, но в същото време ви стресира. Изключете компютъра си, изключете телефона си и просто излезте. Когато водите разговор, независимо дали е виртуален или в реалния живот, отсрещният трябва да е напълно фокусиран върху вас. Това ви показва колко голямо значение придава на връзката ви и вие също трябва да му отвърнете със същото.

Кой ви казва, че ви обича?
Имаме приятели, които са там откакто се помним. Те са израснали заедно с нас и са присъствали във всичките ни важни моменти. Те знаят всичките ни тайни и бихме им поверили живота си.
Но отделяме ли време, за да им покажем колко много ги обичаме? Ако обичате някого или ако някой ви обича, независимо дали е романтично или платонично усещане, трябва да говорите гласно за чувствата си.

Кой е до вас, когато сте в беда?
Животът е непредвидим и никога не знаеш кога ще те спъне. Бъдете там, когато някой има нужда от помощ и очаквайте същото от собствените си приятели. Успокойте притесненията им и останете, докато не излязат от дупката.

Поддържайте връзка с приятелите си в реалния живот.

Това става по-трудно, след като хората са създали свои семейства и са се преместили на друго място, но дават всичко от себе си. Самият свят би бил по-добро място, ако всички ние се научим да поддържаме връзка помежду си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X