Напишете дума/думи за търсене

Какво обичат (и мразят) мъжете и жените на първа среща

Ново изследване за това какво печели на хората втора среща с някого, когото харесват, предлага насоки какво да избягват при запознанството.

Кои са четирите специфични действия, които мъжете и жените не оценяват на първа среща?

1. Интимен разпит
Господата не обичат да ги разпитват за това какви пари изкарват, каква е позицията им относно аборта или за кого са гласували на последните избори.
Жените съобщават, че не им харесва също да потенциалният кандидат за сърцето им да любопитства каква е тяхната заплата и дали са били ваксинирани срещу дадена болест.

С две думи, всичко интимно относно финансите, политиката и евентуално религията е просто твърде лично и твърде неподходящо като тема за първа среща.

2. Отвратително отношение
Жените не понасят, когато мъжете са самохвалковци, когато говорят лошо за бивши партньори, обвиняват другите за дадена ситуация и като цяло са негативни. Дамите са противници на очакването за секс още на първа среща, както и не са съвсем настроени да платят цялата сметка.

Мъжете не харесват жени без самочувствие, но също не си падат по-твърде егоцентрични момичета. Освен това прилепчивите, нуждаещите се, клюкарките, грубиянките към сервитьора и тези, които вече обсъждат бъдещето с тях, са свършени още на първата среща.

3. Поведение, което е неприлично
На господата не им харесва, когато жената, с която имат среща, закъснее, говори твърде много по телефона и проявява по-голям интерес към мястото, събитието или партито, на което е, отколкото към възможността да опознаят новия мъж срещу себе си. Друг препъникамък е сравняването с бившия партньор, независимо дали става дума за външен вид, действия и прочее.

Мъжете също са отблъснати от нерешителност, когато предлагат възможности на дамите, от шумно поведение, пиене повече от него и ругатни.

Жените не харесват нетърпението, демонстрирано чрез прекомерно изпращане на съобщения преди срещата, контрол като поръчване на напитки и храна вместо тях, без да ги питат, и твърде много комплименти, които изглеждат неискрени. Всичко, което е емоционално като „Ти си жената на моите мечти“ или сексуално като „Ти си толкова готина, че нямам търпение да се махна оттук и да отида някъде насаме с теб“, се описва като прекалено бързо и сценарии за край.

Дамите също са разочаровани от мъжете, които непрекъснато се оттеглят, за да говорят по телефона или да пушат, интересуват се повече от споделяне за себе си, отколкото от това да ги опознаят. Момчетата, които говорят за бившата си половинка, които са груби с персонала или са облечени неподходящо за среща, също нямат шанс.

4. Осъждане
В проучването мъжете единодушно споменават, че се чувстват съдени от жените, което се подкрепя от отговорите на дамите.
Жените съобщават, че начинът, по който кавалерът им се е облякъл, действа или като моментално сключващ или разбиващ сделки.

Докато момчетата заявяват, че очакват дамата, с която имат среща, да изглежда като на нейните онлайн снимки. Въпреки че таят надеждата, че тя няма да се облече неподходящо, но и че няма да съдят предварително за личността въз основа на типа на тялото или избора на облекло.

Какво ценят и двата пола на първа среща?
Мъжете търсят личност, външен вид и интелигентност. Те много ценят жена, която има игриво чувство за хумор и която го използва, за да облекчи нервността, която и двамата вероятно изпитват. Радват се и на жена, която предлага да си поделят сметката или част от нея. Това не означава, че ще се съгласят, но предложението за принос за това е толкова важно за господата. И ценят жена, която цени кавалерството. Те искат да бъдат джентълмени по старомодния начин.

Жените, от своя страна, говорят главно за обноски. Те искат господин, който отваря и държи вратите, дърпа стола и кани дамата си да поръча първа. Те обичат мъже, които поддържат зрителен контакт по време на разговор, което ги кара да се чувстват видени, чути и като най-важния човек в стаята по време на срещата. Те оценяват мъже, които очакват да платят сметката, но им позволяват да допринесат или да отвърнат със същото следващия път, когато се видят.

Изследването подчертава, че както разочарованията, така и очакванията са доста сходни, независимо от възрастта или пола.

Какво трябва задължително да правите на първа среща, без значение дали сте мъж или жена?

1. Присъствайте не само тялом, но и духом
2. Бъдете любопитни (но не интензивни)
3. Бъдете отзивчиви
4. Бъдете истински
5. Бъдете позитивни
6. Бъдете любезни
7. Бъдете игриви

Така че отслабете напрежението. Забавете. Освободете се от високите очаквания към себе си и към отсрещния. Първата среща е въведение към искреното опознаване, а не да впечатлявате заради самото впечатляване. Изграждането на дълбока връзка отнема време.

Насладете се на пътуването! Намирането на вашия човек си заслужава чакането и срещите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X