Напишете дума/думи за търсене

5 начина да отхвърлим някого елегантно

На всеки се е случвало да примира от любов по някого, който изобщо не вижда в него любовно другарче. И обратното. Колко пъти разни люде са точили лиги по вашата божественост, а вие не сте ги намирали за достатъчно достатъчни за вас. Ако сте от страната на обожаваните, то със сигурност знаете колко е досадно и неудобно да разкараш някой от врата си толкова елегантно, че неуспялият в любовните дела човек не само да не се обиди, ами дори да ви благодари в мислите си след известно време за това, че не сте му пристанали.

Най-доброто нещо, което може да направите, когато не се интересувате от някого, е да го уведомите. Не се насилвайте да влизате във връзка, която не е вашата.
Отхвърлянето може да бъде трудно и за двете страни и никой не иска да наранява чувствата на никого, така че най-доброто нещо, което може да направите, е да им кажете истината, колкото и груба да е тя.

1. Откровено му кажете, че просто не си падате по него
Това вероятно е кошмарът на пацифиста. Един от най-конфронтационните начини да се справите с тази ситуация, но поне няма да бъдете погрешно разбрани. Ако кажете на някого, че не се интересувате от него в любовен план, винаги може да предложите приятелство. Ако той не се интересува от приятелство, тогава съвсем няма да имате задължения. Но ако все пак приеме контрапредложението ви, не бързайте да скъсявате дистанцията, защото отсрещният може да си създаде грешно впечатление за бъдещия развой на отношенията помежду ви.

2. Не връщайте отговор на неговите съобщения
Този вариант не е най-класният, но ако изчезнете като призрак, може и след известно време вашият обожател да спре да ви тормози.
Той вероятно ще се почувства наранен, объркан и разочарован от вас в самото начало. Не е изключено за известно време да продължи да изпраща съобщения или да ви звъни в малките часове на денонощието, но в крайна сметка ще се откаже от вас и усещанията, които пораждате у него.

3. Говорете с него
Този начин е много полезен, ако не искате да оставяте някого в неведение и ако имате достатъчно кураж да се изправите лице в лице с него. Обяснете му от какви мъже или жени се интересувате, изтъквайки конкретни качества, които твърде вероятно той да не притежава. По този начин обожателят ви ще разбере, че няма голям шанс с вас. Това е рискована идея и определено се изисква смелост, но важен е крайният резултат, нали?

4. Направете се на Купидон
Запознайте кандидат-партньора си с някого, с когото е по-съвместим. Ако е достатъчно умен, ще разбере, че не се интересувате от него, пък и ще намали малко удара върху самочувствието му, ако вече има алтернатива за сърдечните си желания.

5. Излезте отново с него

Често пъти хората не си допадат на първа среща. Това обаче все още не означава, че отсрещният не е правилният за вас. Когато поканите някого отново да се видите с него, се уверете, че той е наясно, че това не е любовна среща, а възможност да му обясните, че не го виждате в любовна светлина. Това не означава, че той е лош кандидат или че вие сте лош човек. Просто двамата не сте един за друг. В края на срещата не забравяйте да разделите сметката.

В края на всичко това не забравяйте, че е добре да отхвърлите някого. Нито един от вас не е лош човек. Не е лошо, че им уведомявате, че не се интересувате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X