Напишете дума/думи за търсене

6 знака, че е влюбен във вас, и 6 знака, че само ви използва

Много жени, особено младите момичета, често се чувстват несигурни в романтичните си отношения. Е, понякога най-лошите ни очаквания са оправдани, но също така може лесно да се съмняваме в чувствата на партньора си поради собствената ни несигурност или лоши предишни връзки.

За щастие има няколко знака, които може да ви помогнат да разберете дали партньорът ви наистина е с вас от любов или просто ви използва за собствена изгода.

Обича те: Постоянно те гледа в очите

Някой, който е наистина влюбен в теб, няма да може да откъсне очи от теб. Ако забележите, че ви наблюдава с учудване и вълнение, когато правите прости неща, като приготвяне на вечеря или обличате палтото си, той вероятно е влюбен.

Използва те: Той не те кара да се чувстваш специална

Изглежда, че не се различаваш от никое друго момиче, с което някога е бил. Той постоянно ви сравнява с други хора или изобщо не ви показва обич. И ако се чувствате като една от многото, той вероятно просто не се интересува достатъчно, за да ви оцени.

Обича те: Той не се страхува от връзката ви

Всички имаме скелети в гардероба и е напълно нормално за някои хора те да бъдат спънка за отношенията. Но ако вашият партньор е наясно с вашето минало, включително за моментите, с които не се гордеете особено, и той все още е с вас, значи наистина изпитва силни чувства. Приемането на всички качества на един човек, а не само на приятните, е знак за зряла връзка и любов.

Използва те: Постоянно ви кара да се чувствате виновни заради това, което носите като емоционален багаж и минали преживявания

Изглежда, че не може да направите нищо правилно, като започнете от проблеми на работното място, до избора на храна за вашата котка в супермаркета. Ако постоянно се чувствате като без значение какво правите, не ви е достатъчно и бихте могли да се справите по-добре, време е да избягате от връзката си. Няма нищо лошо в това да се опитате да помогнете на партньора си да стане по-добър човек, но тези промени трябва да се случват чрез любов и грижи, а не като ви кара да се чувствате виновни.

Обича те: Той е по-наясно как поведението му може да ви повлияе

Всички имаме своите модели на поведение и невинаги разбираме напълно как влияят на околните. Ако забележите, че вашият партньор става все по-осъзнат и се опитва да се държи по начин, така че да не ви наранява или разочарова, това е добър знак. Но имайте предвид, че ако се притеснявате за нещо или искате той да действа по различен начин, по-добре е да проведете разговор, а не да очаквате той да го разбере сам. Любимият ти не може да чете мислите, нали?

Използва те: Той изчезва ненадейно

Двамата имате планове, но той се спасява в последния момент. Или му отнема цяла вечност, за да отговори на вашите съобщения или телефонни обаждания. Да, той може да бъде зает от време на време, но човек, който наистина ви цени, ще намери една минутка да се свърже с вас. Твърде вероятно е да общувате с него само когато е удобно за него и по неговия график.

Обича те: Той забелязва дребните детайли, които те правят щастливи

Всички обичаме грандиозните жестове, но по-важни са малките неща. Той знае кой е любимият ви сладолед, сериалът, който гледате, когато ви е тъжно, или името на първия ви домашен любимец. Тези неща показват, че на него му пука достатъчно за вас, за да надскочи стереотипните неща като цветя и бонбони, макар че ги обичате, и да общува с вас на по-лично ниво.

Използва те: Той никога не е готов на компромиси

Правенето на компромиси може да бъде трудно особено ако връзката ви е нова, но това е целта, върху която всички трябва да се фокусираме. Вашият партньор трябва да уважава вашето мнение и да е готов да намери правилния баланс, така че да сте и двамата щастливи. Това важи и за вас, разбира се. Ако той не иска да се откаже от своето „право“ да взима всичките решения за вас, вероятно е време да избягате от такава контролираща връзка.

Обича те: Той ви се доверява и очаква вие да направите същото

Всички се чувстваме уязвими в отношенията си, но е трудно да изградим силни такива, без да споделяме мислите и чувствата си. Ако той е готов да преодолее страха си от отхвърляне и да бъде отворен с вас относно своите страхове и проблеми, той ви се доверява и може да види бъдеще с вас. И това работи и в двете посоки - той иска да ви познава в дълбочина, а не само като красивата броня, под която се криете.

Използва те: Той те манипулира емоционално

Той познава вашите силни и слаби страни и се опитва да ви манипулира да правите нещата, които иска. Този тип отношения са неприемливи. Ако забележите, че постоянно се чувствате виновни или емоциите на партньора ви доминират над вашите, вероятно е време да направите крачка назад и да прецените какво се случва.

Обича те: Той е готов да говорите за проблемите си

Въпреки че здравословното количество емоция всъщност може да бъде полезно за разрешаване на конфликти, то крясъците няма да решат проблемите ви. Общуването е ключът към силната връзка и партньор, който те обича, трябва да може да остави егото си настрана и да признае, че е възможно да е сбъркал.

Използва те: Той те провокира пред останалите

Разбираме, че понякога нещата могат да станат прекалено емоционални, но мъж, който ви обича, никога не би ви унизил публично или така ви възмути, че се принуждавате да мълчите дни наред. Тези поведения могат да бъдат знак за емоционална манипулация, неспособност за контрол на емоциите или дори форма на „наказание“ за нещата, които сте направили „погрешно“. Човек, който наистина ви обича, никога не би ви наранил, така че ако това не е отношението, което търсите, по-добре бягайте от тази връзка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X