Напишете дума/думи за търсене

10 неща, които щастливите двойки не правят

Щастието в отношенията изисква доста повече от късмет. Изисква съзнателно и ежедневно усилие, за да си създадете здрава връзка. Щастието върви с ръка с добрите навици, дори и да не ви се вярва. Какво не правят двойките, които са наистина щастливи един с друг.

Не се оплакват за отношенията си пред приятели и роднини

Щастливите двойки са наясно, че е най-добре да не пускат други хора във връзката си. Те говорят директно един с друг, когато има проблем, вместо да се консултират с близки за тях хора. Времето с приятелки е чудесно прекарване, но не го използвайте, за да се оплаквате от партньора си. Това по-скоро ще навреди, отколкото да помогне на връзката ви.

Не се сравняват с другите двойки

Щастливите двойки приемат и обичат другия с всичките му странности. Те знаят, че няма нужда да сравняват техните отношения с тези на околните. Единственото, което биха постигнали, е да се почувстват несигурни във връзката си.

Не се възприемат като жертви

Поемат отговорност за емоциите си и за това каква е ролята им в отношенията. Когато има проблем, не обвиняват другия за това, ако той не е виновен. За тях е важно да разберат от какво има нужда половинката им, за да решат ситуацията.

Не се взимат твърде насериозно

Забавлението не е чуждо на щастливите двойки. Те ходят по срещи често и се смеят много. Дори и нещата невинаги да са по мед и масло, грижите се преодоляват по-добре с усмивка на уста.

Те не се критикуват

Те виждат доброто един в друг и когато са разстроени, се опитват по деликатен начин да покажат от какво се нуждаят. Щастливите двойки са наясно, че критиката само може да доведе до влошаване на обстоятелствата и да причини разрив в отношенията.

Не игнорират въпросите, свързани с финанси

Щастливите двойки знаят, че финансовото напрежение би могло да доведе до стрес във връзката. Те адекватно разпределят паричните си постъпления и взимат сравнително отговорни решения за харчовете си.

Не се опитват да четат мислите си

Всички понякога си правим догадки за това какво е в на другия главата, но истината е, че е в пъти по-лесно да общуваш с партньора си, отколкото да гадаеш какво му трябва, за да е щастлив и доволен. По-добре обсъждайте нуждите си, вместо да чакате половинката ви да се запише на курс по телепатия.

Те не споделят прекалено

Щастливите двойки знаят какво е безопасно да се споделя и какво трябва да се премълчи понякога. Не е нужно другият да е наясно с лекия флирт, който сте имали на женската си вечер.

Не се вманиачават по ролите във връзката

Дори и да има стереотипни роли в отношенията, щастливите двойки са гъвкави и могат да свършат нещо, което „не е тяхна работа“. Няма нищо лошо той да сервира масата, а пък ние да боднем един пирон на стената.

Не си мърморят един на друг

Щастливите двойки се окуражават едни други, вместо да се пресират за щяло и нещяло. Намират начин да подкрепят заниманието на любимия си, вместо да му мрънкат за поредното му хоби. Освен това, ако един от двамата е безработен в момента, няма нужда да се натяква до припадък. Със сигурност и на него не му е приятно да лентяйства по цял ден на дивана.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X