Напишете дума/думи за търсене

Как да разберем имаме ли стабилна връзка

Емоционално зрелите, отговорни и стабилни партньори са много различни от обикновените хора. Те демонстрират деликатно поведение, което говори за тяхното състрадание.

Може и човекът до вас е такъв или просто толкова ви се иска да бъдете във връзка по учебник, че сте в състояние да си измислите любовен филм, който няма нищо общо с истината за отношенията, в които се намирате.

Кои са седемте отличителни черти на здравословните връзки?

1. Честност

Партньорите са прозрачни във взаимодействието помежду си и винаги казват истината един на друг. Те искат да бъдат честни, да не лъжат, не се опитат да подведат другия. Не пропуснат или не извъртат информация за своя собствена изгода.

2. Отговорност

И двамата застават зад това, което казват и правят. Изпълняват обещанията си. Те поемат отговорност за собствените си емоции и поведение. Ако направят грешка, те се опитват да я поправят.

3. Емпатия

Уважават околните, но най-вече уважават достатъчно половинката си и се съобразяват в подбора си на думи и на дела. Не се водят от желание да нараняват, унижават или потискат другарчето си.

4. Увереност

Хората, които имат здрава и адекватна връзка, изразяват своите мисли, чувства и мнения и ще очаква от партньора си същото. Те са категорични в своя стил на комуникация и се стремят всяко решение да е взето и от двете страни. Отмъщението и реваншизмът не са им присъщи. Те ще поискат това, от което се нуждаят, по пряк, честен и почтителен начин, където достойнството на любимия остава непокътнато.

5. Рационалност

Хората с такава връзка са разумни и рационални в своите взаимодействия. Те не позволяват на емоциите им да управляват тяхното поведение и никога няма да се чувствате несигурни, да споделите притесненията си с тях.

6. Подкрепа

Партньорите са един до друг по здравословен начин. И двете страни поемат отговорност върху живота и емоциите си, но се подкрепят взаимно по време на възходи и падения. Нямат интерес да разкъсат другия, за да получат това, което искат. За тях е важно любимият им да е емоционално непокътнат и здрав.

7. Нежност

Те искат емоционално безопасна, здравословна, любяща връзка, основана на взаимно уважение, почтеност и ангажираност. Отворени са за истинска интимност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X