Напишете дума/думи за търсене

Направете това, за да се влюбите

Краят и началото на всяка година може да ни накарат да мислим много. Да правим разбор на хубавото, на доброто, на неудобното, на ненамереното.

Тези от нас, които нямат връзка, си мечтаят за такава и понякога си задават въпроса защо все още са сами.

Психолозите твърдят, че за да ни намери любовта, трябва да сме изпълнили тези пет неща.

Заобичайте себе си

Не може да обичаш някой друг или да бъдеш обичан от някой друг, ако не обичаш себе си. Направете себе си приоритет, ходете на „срещи“ със себе си за известно време. Дайте си възможност да се запознаете с емоционалното си ниво и се съсредоточете върху откриването и върху създаването на новото ви аз. Онова, много по-различното от това, с което излязохте от предишната си връзка.

Потушете старите емоционални пламъци

Макар да е вярно, че понякога старите романси може да се превърнат в големи приятелства, трябва да потушите огъня от предишните си връзки, ако искате да преминете към нова. Това означава, че трябва да запокитите в ъгъла всякакви привързаности към бивши партньори. Като освежите любовния си живот, вие си позволявате да се вълнувате от запознанството си с нови хора. Давате си възможност да се разтоварите от емоционалния багаж, който ви тегли назад.

Открийте какво всъщност искате от партньора

Лесно е да се каже „Искам някого, няма значение какъв е“. Но всъщност е много трудно да се определят какви неща може да бъдат толерирани и какви биха могли да бъдат по-сериозни нарушители на хармонията във връзката. Важно е да подчертаете качествата, които искате бъдещият ви партньор да притежава. Нищо не е твърде важно или маловажно в едни любовни отношения. Преди да хукнете към любовта, бъдете наясно с това, което търсите у другия.

Не бъдете тесногръди

Докато си спомняте за качествата, които намирате за желани, и за тези, за които не сет особено сигурни, важно е да си позволите да сте гъвкави в своите изисквания. Както гласи старата поговорка "Не преценявай книгата по корицата." Само защото потенциалният ви любим има само няколко негативни черти, не означава, че те трябва да бъдат пренебрегнати. В същото това време се опитайте да не бъдете твърде тесногръди, ако неговите разбирания за света изобщо не съвпадат с вашите.

Отидете на истинска среща

Забравете за приложенията за запознанства. Те ви въвличат в безкрайно общуване чрез съобщения и плоски свалки, които почти никога не водят до качествена връзка. Опитайте да намерите някой в реалния свят и се срещнете с него по старомодния начин – очи в очи. Предизвикателство е да срещнете с някой непознат, особено лице в лице. Дори и да ви звучи насмешливо, следващия път не търсете евентуалната си половинка в бара, а в книжарницата. Кой знае, може именно до някоя лавица с книги да те чака любовта на живота ти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X