Напишете дума/думи за търсене

Как да преодолеем страха от отхвърляне

 Най-голямата пречка между вас и щастието ви сте самите вие. Понякога се случва да изпитате любовна несподеленост – точка, до която ви се иска никога да не сте достигали. Отхвърлянето и сърдечната болка често са неизбежни. Това обаче не означава, че трябва да подхранвате излишно емоционалните си страхове. Позволете си да се почувствате уязвими и вземете мерки да преодолеете ужаса от идеята, че любовта ви може да бъде непотърсена.

Какво, ако...

Най-доброто нещо за преодоляване на страха от отхвърляне е, ако си позволите да направите първата крачка или бъдете достатъчно смели, че да признаете чувствата си. Страхотевично е, ама човек трябва да преодолява фобиите си. Поне ще престанете с постоянното прожектиране на различни ситуации, започващи с: „Какво, ако“. Освобождаващо е да останете с един страх по-малко.

Не се плашете да сте уязвими

Много хора се страхуват да се отдадат на любовни отношения, защото не искат да бъдат наранени. Напълно нормално е да се чувствате уязвими от време на време и по-изначално от това да се откриете пред някого, няма накъде. Дори и човекът отсреща да не изпитва същата дълбочина на емоциите ви, поне ще сте била силна достатъчно, та да признаете своите.

Да мислите за най-лошия сценарий

Да бъдете отхвърлени, не е краят на света. Дори и мъжът, по когото си падате, да не иска да има нищо общо с вас, не е болка за умиране. Това, че той не ви иска, не означава, че не сте достатъчно добра. Просто не сте правилните хора един за друг. Не се предавайте, изтупайте коленете си и продължете напред към любовта.

Обърнете го във ваша полза

Да, отхвърлянето не е нещо, което повишава самочувствието, но пък дава чудесна възможност за израстване на характера. Това ще ви кали. Още повече, че е нещо, което е по-добре да се случи по-рано в живота, отколкото на по-зряла възраст. С годините страховете се обострят.

Неизбежно е

Това не е нещо, от което може да се избяга или да се застраховате. Затова се изправете лице в лице с него. Спрете да се страхувате за егото си и за евентуалната сърдечна болка, защото по света има далеч по-гадни неща за преживяване. И изобщо не се притеснявайте какво биха си помислили приятели ви. И те са били отхвърляни някога.

Имате 50 процента шанс за успех

Няма как да сте наясно с чувствата на обекта ви на желание, ако не изразите един пред друг това, което ви вълнува. Той може да изглежда незаинтересован, но тайно да се надява най-накрая да го забележите. Това си е направо шанс 50 на 50 за успех.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X