Напишете дума/думи за търсене

„Целунати от слънцето” - модерната техника за гримиране

Търсите тропическа визия, без да ходите на плаж или солариум? Ефектът е възможен с техниката sunkissed грим. Този докоснат от слънцето външен вид се отнася до прилагането на козметика, която симулира естествен тен.

Този метод придоби популярност чрез социалните мрежи, тъй като е много лесен за изпълнение и ви позволява да подчертаете чертите си чрез свежи тонове. Целта е да изглежда все едно имате тен, без да се излагате на рисковете от UV лъчите.

Тази техника е известна още като „целунати от слънцето“ и включва продукти като бронзант и руж, както и леки основи, осветители и медни сенки.

В света на красотата да бъдеш "целунат от слънце", означава да покажеш леко "докосната от слънцето" кожа с грим. За да направите това, трябва да бронзирате, осветите и дори да нарисувате малки петна, които симулират тен.

Това е едно от основните му предимства, тъй като малко „почерняване“ на слънце помага да направите външния вид по-привлекателен, но рискувате вредното въздействие на радиацията. Както уточнява списание More Dermatology,
"Слънчевият тен е път към стареенето и рака на кожата."
Следователно, най-добре е да го избягвате.

За щастие, сега има голямо разнообразие от козметика и техники за грим, които ви позволяват да придадете на кожата си летен тон, без да е необходимо да я излагате на UV радиация.

Една от основните препоръки за прилагане на този ефект е да използвате правилните четки за смесване на продуктите и постигане на по-добро покритие. Ако използвате пръстите си или грешните четки, финалът няма да е перфектен и ще похабите грима.

1. Подгответе кожата
Резултатът от всяка техника за гримиране е оптимален, стига кожата да е чиста от замърсявания. За да поддържате тена в тон, не забравяйте да създадете рутинна грижа за кожата поне на всеки 15 дни, включваща ексфолианти и овлажнители. За ежедневна употреба са подходящи мицеларни води или неутрални сапуни.

Преди да преминете към пигменти, нанесете широкоспектърен слънцезащитен крем, дори ако се подготвяте за вечерно събитие. Може дори да изберете козметика, която не само разкрасява, подхранва и третира кожата на лицето, но и има слънцезащитен крем. Добър вариант са минералните пудри със SPF, които не влияят на грима.

2. Нанасяне на основа
Вместо тежкия фон дьо тен, BB кремът е много по-добър вариант. Въпреки че може да намерите този тип крем в нюанси, подобни на вашата кожа, някои формули са „магически“. Така те дори идват в определен цвят, но когато се смесят, се сливат с тена ви.

Съставът на тези балсами спомага за маскирането на вашите несъвършенства и за увеличаване на блясъка. Поради своята лекота те дори не се забелязват. В случай, че предпочитате фон дьо тен, изберете такъв, който не осигурява много висока покривност.

3. Коректор
След това неутрализирайте тъмните кръгове с цветен коректор, който озарява. Уверете се, че дозирате веществото, за да не изглеждате прекалено пигментирани. Една препоръка е да нанесете точки и да изчакате 1-2 минути, преди да избледнеете с четка или гъба. Тази козметика се нанася върху долната част на окото и върху горната част на скулите.

4. Бронзиране и "изчервяване" за истински слънчев вид
Сега е време за водещите звезди. Първо нанесете мек слой бронзант и след това втора партида за подчертаване. Трябва да се смеси много добре, за да не останат неравности. С този артикул обработвате:
• Нос
• Слепоочия
• Брадичка
• Скули,
• Краищата на челото

От своя страна, ружът в прасковена или розова гама маркира фино плажно зачервяване по бузите и носа. Може да подчертаете интензивността на вашия вкус. Процедурата е да се маркира хоризонтална линия и да се разреди с четка, винаги в посока нагоре.

При тъмна кожа е добре да се използват ружове, които не са толкова светли.

5. Осветете
Ролята на осветителите е да отразяват светлината, да размият бръчките и да озаряват лицето. Точно това прави този продукт в техниката sunkissed, като поставя блестящи щрихи в горната част на скулите, веждите и върха на носа.

6. Запечатване
Въпреки че е възможно да се запечата с насипна пудра, този тип грим има полза от запечатването с фиксиращ спрей. Напръскайте върху лицето или попийте с гъба - това гарантира дълготрайност на покритието.

7. Очи и устни
Сенки в меден цвят и кафява очна линия допълват визията, както и спирала за повдигане на миглите. Що се отнася до устните, нюд или розови, съчетани с блясък, им помагат да изглеждат сочни и засилват привлекателността.

8. Лунички
Може да използвате кафяв молив за вежди и да нарисувате минимални лунички, точно както се образуват, когато прекарвате време на слънце. Това е тайната нотка на целунатия от слънце стил.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X