Напишете дума/думи за търсене

Непознати и суперлесни трикове за красота

Независимо дали сте начинаеща в разкрасителните процедури у дома или сте правила грим, прически и много други козметични процедури, винаги има по някой трик, който никога не сте чувала. Надяваме се, че днес ще успеем да ви изненадаме поне с няколко такива. Тези съвети са толкова прости, че няма да се налага да променяте цялата си рутина, за да се възползвате от предимствата им.

Използвайте вазелин, когато се лакирате

Всяка жена, която си е правила маникюр у дома, се е сблъсквала с проблема на това, че лакът не може да се размаже перфектно и част от него попада върху кожата. За да нямате този проблем, с клечка за уши внимателно нанесете вазелин около плочката на нокътя и тогава лакирайте. Заради вазелина лакът няма как да се задържи там, където не ви е необходим.

Нанесете сухия шампоан преди лягане

Сухият шампоан е спасител в последния момент, когато трябва да сте някъде, но нямате време да измиете косата си. Всъщност може да извлечете повече от него, ако го приложите преди лягане. Той ще действа на косата ви цяла нощ и на сутринта тя ще бъде като току-що измита и изсушена, а освен това и добре ароматизирана.

Не търкайте парфюм на китките си

Този прост съвет ще накара парфюма ви да стане внезапно по-издръжлив. Просто никога не натискайте китките си една в друга, след като напръскате с парфюм, а леко потупайте. Докоснете кожата на едната китка в кожата на другата. Нещо дребно, но със супер ефект!

Фиксирайте червилото си с кърпичка и пудра

Много стар трик, но не особено известен. Това е начин да задържите червилото си по-дълго на устните си, без да се размазва и без да пада при първото отпиване на кафе или вода. Просто, след като начервите устните, поставете леко тънка кърпичка пред тях и с четката за пудра потупайте отвън – кърпичката трябва да е наистина тънка, за да може все пак пудрата да достигне до устните ви. Може да вземете една обикновена книжна двупластова кърпичка и да разделите двата пласта. Така ще получите тънка кърпичка, която ще ви послужи за това трикче.

Използвайте няколко маски за лице

Грижата за кожата не е универсална, така че персонализирането на вашата рутина може да ви помогне да получите най-добрите резултати за вашия тен. "Мулти-маскингът е, когато множество маски за лице се използват или нанасят едновременно върху кожата, за да се справят едновременно с различни кожни проблеми", обяснява естетикът от Ню Йорк Сесилия Уонг. Ако имате мазна Т-зона, но сухи бузи например, може да използвате хидратираща маска отстрани на лицето си и такава с въглен върху челото, носа и брадичката си. Все едно сте в спа център!

Нанесете спиралата първо в корена на миглите

Обичайно ние слагаме спиралата на върха на миглите и ефектът е добър. Но ако искате наистина дълбок поглед, без да използвате очна линия и тежки сенки, може да пробвате първо да нанасяте спиралата в корена на миглата, а след това да повтаряте по цялата й дължина. Този трик замества също така изкуствените мигли.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X