Напишете дума/думи за търсене

Натурални начини да постигнем перфектните вежди

Перфектно оформените вежди подчертават нашето лице и личност. Те са една от най-забележимите части от нас и колкото по-плътни са, толкова по-красиви изглеждаме. Но не всички имат възможност да оформят гъсти и красиви вежди. Въпреки че няма магически съвет, който да укрепи веждите през нощта, има някои неща, които могат да забързат процеса. А най-хубавото е, че става въпрос за натурални средства, които всички имаме у дома.

1. Рициново масло
Това е стар метод и едно от най-ефективните „лекарства“ за тънки вежди. Тъй като рициновото масло е обогатено с протеини, мастни киселини, антиоксиданти и витамини, то помага за подхранването на вашите космени фоликули. Поставяйте всеки ден рициново масло в корена на веждите - то насърчава растежа на косъма и също така гарантира неговата гъстота и здравина.

Как да го приложите:
Масажирайте с пръсти няколко капки рициново масло върху веждите. Дръжте го 30 минути, избършете със средство за отстраняване на грим и измийте лицето си с топла вода.

Забележка:
Чистото рициново масло може да причини дразнене и обриви, ако сте алергични към него. Уверете се, че сте извършили тест върху малка част на кожата, преди да го използвате.

2. Кокосово масло
Кокосовото масло действа като балсам, както и като овлажнител, и е чудесно за подобряване на кръвообращението. Мастните киселини придават здравина, а лауриновата киселина действа като антимикробно средство, предотвратявайки инфекцията на космените фоликули. Различните протеини, както и хранителни вещества като витамин Е и желязо в кокосовото масло насърчават растежа на здравите и гъсти вежди. Може да прилагате кокосово масло върху веждите всеки ден, но използването му дори няколко пъти седмично може да има забележими резултати.

Как да го приложите:
Потопете памучен тампон в маслото и нанесете върху веждите. Дръжте го за една нощ. Изплакнете с измиване на лицето сутринта.

3. Зехтин
Зехтинът съдържа витамини А и Е, които помагат за растежа на косата. Витамин Е подхранва всеки кичур коса, докато витамин А стимулира производството на себум, естественото масло на тялото ни, което спомага за растежа на косата. Това може да се прави поне веднъж на ден, за да се видят резултати след няколко седмици.

Как да го приложите:
Изсипете капка зехтин на върха на пръста си и го масажирайте върху веждите. Дръжте го няколко часа и го измийте с вода.

4. Сок от лук
Сокът от лук съдържа много сяра, селен, минерали, витамини от група В и витамин С, които са много добри за растежа на косата. Сярата подобрява производството на колагенови тъкани, необходими за правилния растеж на веждите. Също така укрепва космените фоликули. Тъй като лукът има остра миризма, най-добре е да използвате лимонов сок, за да премахнете всички следи от нея. Нанасяйте сок от лук върху веждите си веднъж седмично поне.

Как да го приложите:
Нарежете лука, сложете парчетата в блендер и направете паста. Прецедете я, за да получите сок. Нанесете сока върху веждите с четка. Дръжте го един час. Избършете с памучен тампон, напоен с разреден лимонов сок.

5. Яйчен жълтък
Косата на веждите е изградена от протеин кератин, а яйцето е чудесен източник на протеин. Кератинът е основна съставка в повечето добавки за растеж на косата. Яйчните жълтъци също са богат източник на биотин, който помага на веждите ви да растат. Ще получите по-бърз темп на растеж, ако провеждате това лечение два пъти седмично.

Как да го приложите:
Отделете жълтъка от белтъка. Разбийте жълтъка, докато консистенцията стане гладка. Нанесете върху веждите с помощта на четка. Дръжте го 20 минути и изплакнете с топла вода.

Забележка:
Яйчният жълтък може да запуши порите и да доведе до акне. Използвайте умерено.

8. Алое вера
Алое вера съдържа съединение, наречено алоенин, което насърчава растежа на косата. Гелът от алое вера не е лепкав и се абсорбира бързо, така че може да се прилага няколко пъти на ден. Алое вера също е добър за хора с излишен себум. Той ще ви отърве от излишната мазнина и ще отвори фоликуларни пори, като по този начин ще насърчи растежа на косата на веждите.

Как да го приложите:
Масажирайте малко количество от гела във веждите, докато се абсорбира. Съхранявайте алое вера в хладилника.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X