Напишете дума/думи за търсене

Трикове за уголемяване на очите с грим

Всички мечтаем да имаме впечатляващ поглед, но понякога от недоспиване, от преумора или просто от климатичните условия очите ни се свиват и имаме нужда от специални трикове, за да ги подчертаем. Представяме ви съветите на гримьорката Сандрин Кореиа.

Неутрализирайте тъмните кръгове

Торбичките и тъмните кръгове допълнително минимизират очите. За да прикриете знаците за умора, задължително използвайте серум против тъмни кръгове. А ако продуктът е предварително изстуден в хладилник, ефектът от него ще е още по-бърз. След това нанесете и коректор, като изберете един нюанс по-светъл, отколкото е стандартният ви фон дьо тен, така ще заличите синкавите нюанси на сенките под очите.

Изберете по-светли сенки

Когато става дума за ежедневния грим, винаги предпочитайте по-светли и неутрални тонове сенки. Добра идея е да са с блестящи частици, защото те ще отразяват светлината и ще придадат допълнителна големина на очите, ще подчертаят миглите. Но дори и за вечерен грим тъмните сенки не са подходящи за хора с малки очи или за такива с тенденция вечно да присвиват очи и да губят от ефекта на погледа си. За тях приемлив вариант са кафяви сенки, но нанесени само във външния край на клепачите.

Използвайте очна линия

Добре нанесената очна линия може да „отвори“ всеки поглед, но за целта тя не трябва да е прекалено дебела, да тръгва от средата на клепача и да стига малко извън края му, за да се придаде ефект на издължаване. Добре е също да е най-тънка в началото и да се удебелява малко в края. Внимавайте, защото понякога прекалено дебела очна линия може да има обратен ефект и да „затвори“ погледа.

Много важни са миглите

Дори и да не носите грим, ако искате да имате по-изразени очи, поне нанасяйте спирала. Най-добре е да изберете класическа черна, защото някои от така модерните цветни са много интересни в различни комбинации, но с тях невинаги се постига ефект на уголемяване на очите. Нанасяйте само на горните мигли и не се колебайте да използвате преса за извиване. Така допълнително ще придадете големина на очите си.

Не пренебрегвайте веждите

За да имате наистина впечатляващ поглед, не е достатъчно само да нанесете подходящ грим и спирала. Веждите също са от огромно знание, така че не ги забравяйте. Ако са гъсти, внимателно ги оправете и „срешете“, така че нито едно косъмче да не пада надолу. А ако са прекалено тънки, внимателно ги дорисувайте с подходящ цвят молив.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X