Напишете дума/думи за търсене

6 странни неща, които се случват с тялото, когато се целуваме

Обичате да се целувате, но знаете ли какво се случва с тялото ви, когато го правите?

Представете си, че се опитвате да обясните как да целунете някого и защо изобщо бихте го направили на извънземно.
Най-вероятно ще бъде нещо от сорта на „когато почувствате физическо привличане поради феромони и други неща, вие притискате устата си към устата на феромонния резервоар и докосвате и смучете езиците си в опит да създадете генитална топлина.“

Звучи нелепо този опит за научна обосновка на целувката, нали?
Колкото и трудно да може да се опише, целуването ни кара да се чувстваме страхотно. Под повърхността на телата ни се случват много неща, които са отговорни за любовната игра с устни.

Представяме ви 6 странни неща, които се случват с тялото, когато се целуваме с някого.

1. Повишен кръвен поток
Усещате изтръпване по някаква причина. Добрата целувка кара кръвта да напира, което втвърдява зърната, коремът ви трепти, а половите ви органи се разгорещяват и изпитвате напрежение в тази област.

2. Прилив на адреналин
Във вихъра на страстта тялото освобождава прилив на адреналин. Ето защо сърцето ви препуска и дланите ви се потят и се случват всички онези неща, за които четете в любовните романи.

3. Мозъчно парти
Когато целунете някого, мозъкът ви е като на манифестация, на която крещи с пълно гърло: "Освободете допамина! Сега окситоцина! Време е това момиче да почувства удоволствие и страст. Освен това тя ще бъде безстрашна като боговете." Е, признайте, че мозъкът може да бъде малко драматичен.

4. Зона на спокойствие
Когато целунете някого, това веднага намалява напрежението и стреса, които изпитвате. Това обаче важи за целувката с партньор или с някого, към когото сте привлечени, така че не обменяйте устни флуиди с непознати, които срещате на летището, ако изпитвате страх от летене.

5. Обменяне на слюнка
Когато се целувате, обменяте до 9 милиметра слюнка с партньора си. Тази слюнка съдържа 1 милиард бактерии. Но не се притеснявайте, 95% от споменатите бактерии са безвредни.

6. Мускулите работят
Когато докосвате в целувка устните си с някого, вие ангажирате 24 от мускулите на лицето си и 100 от другите си мускули. Една особено натоварена целувчена серия може да изгори до 100 калории.

Така че целувайте се смело!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X