Напишете дума/думи за търсене

Красивите устни следват тези правила

Проблем със сухите устни по-често се появява, когато навън е студено, но слънцето изобщо не им е приятел. 

По навик при сухи и белещи се устни ние ги навлажняваме с език, което може да доведе до дерматит върху и около тях.

Друг причинител на раздразнение биха могли да бъдат гланцът или червилото, дори вазелинът. Доказано е, че някои химикали, съдържащи се в тези продукти, водят до пристрастяване.

Ако имате възможност, изберете продукти за уста с минимално количество химически вещества. Не забравяйте, че голяма част от червилото ще бъде изядена и ще проникне в тялото ви.

Обикновеният вазелин се прави от петрол. Наистина хидратира, но и създава предпоставки за алергии. Затова избирайте вазелин, който вместо петролен продукт съдържа течен парафин или вазелиново масло. Те имат свойството да “запечатват” всички бактерии на повърхността на устните.

Когато избирате продукт за устни, погледнете съдържанието и избягвайте такива със съдържание на фенол (карболова киселина), ланолин и парабени. Червилата и гланцовете с аромат са страхотни, но не и полезни. Също така водят и до пристрастяване към неспирно ползване и в резултат на това устните се изнежват.

Ползата от ексфолиацията


За да бъдат устните ви винаги меки и съблазнителни за целуване, ексфолирайте ги колкото може по-често. Най-лесно и ефикасно е с помощта на захар. Солта също е вариант, но само ако нямате откъснати кожички и малки ранички. Намажете ги със зехтин и с помощта на чаена лъжичка захар на кристали ги масажирайте кръгообразно. Клетките на кожата ви са с формата на малки диаманти (осмоъгълни), затова е важно движението да не е отзад-напред, а в кръг. След като отмиете захарта, намажете устните с хубав вазелин без химикали. Друг вариант е ексфолиацията само с вазелин и мека четка за зъби, но той е и по-агресивен.

Трикове, които ще са ви от полза
Ако все пак не си представяте, че може да излезете от къщи без червило, редувайте ги. Матовото червило съдържа повече цветни пигменти и по-малко хидратиращи съставки, докато тези с блясък имат и подхранващ ефект.

С помощта на молив за устни в естествен цвят бихте могли да направите от дефекта ефект. По-тъмните тонове червила ще направят тънките устни да изглеждат още по-тънки, затова бъдете внимателни с тях.

Червеният цвят е винаги изкусителен, но има трикове при нанасянето му. Ако не сте сигурни в уменията си с четката на червилото, използвайте пръста си, нанасяйки с леко потупване. Голямо улеснение би било и ако очертаете контура на устните с молив с цвета на червилото и просто запълните останалата част с пръсти.

За да изпъква червеният цвят още повече, може преди него да нанесете матово червило с цвета на кожата. Само в центъра на устните нанесете малко количество безцветен блясък за устни и не ги търкайте една в друга.

Вечер премахвайте червилото с продукти за отстраняване на грим от устни или с обикновено тоалетно мляко. Отмийте с топла вода и нанесете регенериращ балсам или вазелин.

Когато сте на плажа, важно е да ползвате специален продукт за устни с висока влажност и слънцезащитен фактор. Не забравяйте, че при дългото излагане на слънце устните потъмняват.

Ако имате постоянни проблеми с напукани устни, сменете марката на червилото, гланца и пастата за зъби. Напълно възможно е да получавате алергична реакция от някоя от съставките им.

Пийте много вода

Този съвет е банален, превърнал се е в мото, но ключът към хидратирано лице и респективно меки устни е водата, наравно с консумацията на плодове, които съдържат много важни елементи, нужни за красиви устни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X