Напишете дума/думи за търсене

Елегантността е привилегия на възрастта

Често в списанията за „зрели жени" и лайфстайл може да срещнете депресиращи статии, които предлагат съвети за жените в менопауза. Те обикновено ви обучават как да прикриете корема, изпъкналите бедра, как да намалите целулита или да скриете с грим двойната брадичка. Съветват ви да носите „по-обрани" облекла, да не фрапирате с цветове и съчетания, да избягвате да привличате вниманието към себе си, накратко жените в менопауза трябва да изчезнат!

Пълни глупости! Жени и мъже във всички възрасти имат проблеми с теглото, стриите, целулита и кожата си. Средната възраст на жената може да бъде прекрасна и да ѝ позволи да разцъфне, особено ако тя вече е съзнала силата на своята женственост.

Елегантността е привилегия на възрастта, казват френските доайени на модата. Ако търсите стила си от четири десетилетия, най-вероятно вече сте наясно кое ви стои най-добре и кое ви изразява най-отчетливо.
Амбициозните години на куклата Барби свършиха, така че се отървете от всички предразсъдъци, че имате някакви задължения към модата или към хорското мнение. Това е вашата belle epoque – бъдете откровени в начина си на обличане, бъдете мили към себе си, носете качествени и удобни дрехи и обувки, и не се страхувайте да експериментирате. Времето е ваше!

Ако все пак трябва да отличим няколко съвета, които да ви помогнат при следващия шопинг, нека са тези:

Почистете гардероба си
Колкото по-малко, толкова по-добре, не е казал Мечо Пух, защото не е бил жена на средна възраст. Сериозно, нямате нужда от купищата дрехи. Вероятно пазите джинсите, които са ви ставали преди раждането, но, повярвайте, дори да може да се пъхнете отново в тях някой ден, вече друго момиче гледа в огледалото. Дарете ги, ако са запазени, и си купете един хубав нов модел джинси, с който да отбележите официално влизането си в нова ера. И нека е качествен и скъп, време е да празнуваме живота!

В зависимост от вашия стил и начин на живот изберете кои да са основните артикули в гардероба ви от този момент нататък. Ако ходите с костюм на работа, разбира се, вие се нуждаете от поне 3 или 4 такива, като може да ги съчетавате взаимно. Ако имате време и желание за спорт, трябва да се погрижите за спортните дрехи и обувки. Освен джинсите, не е излишна една красива бяла риза, както и прав черен панталон, кашмирена жилетка, черно поло, бяла тениска, малка черна рокля, дънково яке, балеринки и бели кецове. С тези дрехи може да направите един куп прекрасни съчетания.

Никакви компромиси
Вече знаете кои кройки, цветове и текстури са най-доброто за фигурата и тена на кожата ви. Отсега нататък не купувайте нищо извън тях. Ако е с правилната кройка, но с грешен цвят, не го докосвайте! Ако е правилният цвят, но текстурата е прекалено изкуствена или тънка, забравете го! Ако е на жестоко намаление, но не е точният цвят, да го взима някой друг!

Носете дишащи естествени материи. Менопаузата може да доведе до бързи и драстични колебания на телесната ви температура, така че обмислете носенето на тъкани като памук, лен и коприна, които или абсорбират потта, или я отвеждат от кожата ви, като ви дават възможност да се охладите.

Удобството преди всичко
Минаха онези безумни години, в които си купувахте с два номера по-малки кубинки, за да ви изглежда по-фин кракът. Забравете да се измъчвате в дрехи или обувки, изобщо не си струва и не отива на готините ви години! Причинявайте си удобство по всеки един възможен начин, като започнете от обувките и свършите до качествените слънчеви очила. Време е за глезене и минимализъм.

Правилото 80:20

Някои казват, че на този етап от живота е добре да се обличате в дрехи, които са 80% класически и 20% индивидуален/фънки/съвременен стил. Това отново е въпрос на личен избор, но може да ви помогне, когато пазарувате, за да вземете по-лесно решение.

Забавлявайте се!
Не че ви е до забава през повечето време, но когато можете, правете го. Наслаждавайте се на зрелостта си и подхождайте с чувство за хумор. Погледнете само ученичката на спирката – ноктите ѝ стигат до витрината на лафката, а краката ѝ са се кръстосали от тежестта на платформите, върху които се е качила. Джапайте си щастливо в качествените, удобни маратонки, не се ограничавайте да носите каквото ви харесва и където ви се иска, и знайте, че когато вълните от менопаузата затихнат, новите ще бъдат само от вълнението за целия прекрасен живот, който ви предстои оттук нататък. Живейте го със здраве, стил и куражлийски!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X