Напишете дума/думи за търсене

Китайска астрология - Годината на Зеления дървен дракон

В основата на Китайската астрология е деленето на 2 (Ин и Ян енергия) и на 5 елемента (Метал, Вода, Дърво, Огън и Земя). Двете енергии са абсолютно еднозначни и имат еднаква сила. Те не могат да съществуват една без друга и са в постоянна хармония. Линията, която ги разделя, е ЛЮБОВТА. Ако Ян е денят, Ин е нощта, светлината и тъмнината, мъжът и жената. В западната астрология Ин и Ян се изобразяват от двете небесни тела Луна и Слънце.

Китайската Нова година се случва на второто след декември новолуние. Така на 10 февруари с оволунието в знак Водолей, настъпва и Китайската Нова година представлявана от Дървения Дракон, която ще продължи до 29 януари 2025 г.

Драконът в Китайската астрология отговаря на знак Овен в познатата западна астрология. Годината е по-ясна и градивна от предходната. Заекът през 2023 г. беше свързан с късмет, но и до известна степен плахост и пасивност. Сега научили урока да приемаме и анализираме, може да се впуснем в новото време по-силни, уверени и категорични.
Драконът е знакът с най-голяма сила и най-мощно влияние. За разлика от другите животни в зодиака, той е митично създание и олицетворява добрия късмет и крепкото здраве. Символ на знака е трансформация, която всеки един от нас може да вложи в онова, което му е необходимо. Цвета на годината е тъмночервено. Дрехи и бижута в този тон ще ни носи късмет и благополучие. Камъкът е диамант. Носенето му ще привлече добра енергия и ще ни предпази от болести и злини.

Ето родените под знака на Дракона в китайския зодиак:

27.01.1952 – 13.02.1953 Воден Дракон
13.02.1964 – 01.02.1965 Дървен Дракон
31.01.1976 – 17.02.1977 Огнен Дракон
05.02.2000 – 23.01.2001 Метален Дракон
23.01.2012 – 09.02.2013 Воден Дракон

Настоящата година ще подкрепи всички родени под този знак. Драконът е петият знак в китайския зодиак, символизира тайнството, жизнената сила и самата Вселена. Проницателен и изпълнен с ентусиазъм, Драконът е знакът с най-голяма сила и най-мощно влияние. Той се нуждае от кислород, свобода и простор. Контактът с живота навън и природата е най-важния важния за психическото и емоционалното му здраве. Изпълнен със сила и очарование, Драконът обича да бъде в движение, да размишлява, да действа. Каквото и да реши да направи с живота си, той ще блесне. В природата му е да се стреми да е най-добрият и той просто не може да удържи порива си към победата. Той рядко обича да седи зад бюро. Ненавижда еднообразието, особено когато се чувства оплетен в мрежата на досадни задължения и отговорности. Драконът не понася да приема заповеди, но пък обича да ги раздава, което неговите представители истински лидери. Когато Драконът се почувства принуден да каже какво мисли, пазете се! Нищо не може да му затвори устата. Неговата пряма природа е повлияна от мощта на младата енергия Ян. Смята се, че е безсмислено да се разправяш с дракон. Въпреки многобройните възхитителни качества на знака, той може да бъде избухлив, проблемен и брутално откровен.

Неговите подходящи професии са актьор, художник, адвокат, гангстер, свещеник, прокурор, лекар и бизнесмен. Като дейна натура той се справя най-добре в независимите професии. Той е решителен и отдаден на работата си, но не може да търпи онези, които не споделят призванието му.

Именити личности под знака на дракона са: Робин Уилямс, Кортни Кокс, Сандра Бълок, Салвадор Дали, Зигмунд Фройд, Жана Дарк, Том Джоунс, Джон Ленън.

Желая ви хармонична, щастлива и изпълнена със здраве година,

астролог Венета Матева

Част от материала е взет от „Китайка астрология" на Шели У.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X