Напишете дума/думи за търсене

Ретрограден Меркурий в Козирог и Стрелец - възможно е объркване на планове и забавяне на целите

В хармония с новолунието на 13 декември Меркурий забавя ход и се обръща в ретроградно движение в 8-ия градус на знак Козирог. С любопитство се връща назад, стигайки 22-ия градус на знак Стрелец, от който на 2 януари 2024 г. ще се отправи в директно движение.

Намирам синхронично съвпадението между обратното движение на планетата с прегръдката на Луната и Слънцето. Планетите с грижа ни намекват да забавим ход, да се огледаме и потърсим в скрина на душата си, онези малки, но значими лични желания и забравени копнежи. Нека си вярваме и нека се доверим на новолунието за повече щастие, значими преживявания и лично удовлетворение.

Планетата на комуникациите, мисълта и умението ни да се свързваме с околния свят има планове да изпрати старата година и да започне новата с ревизия на планове, анализи, равносметки и структуриране на нови цели и намерения.

Ретроградното движение на Меркурий в знак Козирог ще продължи до 22 декември. Дотогава потърсете друга гледна точка по текущи въпроси и дейности. Козирогът е брилянтен стратег и рядко е губещ в делата си. Неговата уникална формула за успех изключва силни емоции, лутане, колебания и несигурност. Тя е съставена от сериозно отношение, разум, премерен риск, конкретика, яснота и взискателност.

Между 22 декември и 2 януари 2024 г. Меркурий ще се забавлява в знак Стрелец. В хармония с празниците комуникативният младеж ще ни носи желание за общуване, споделяне, увереност и вяра. Очаквайте неочаквани срещи, връщане на стари приятелства и нестандартни предложения. Използвайте времето за съживяване на творчески проекти, търсене на баланс в отношенията и създаване на нови щури преживявания.

Периодът е подходящ за:

Ревизирайте цели и планове.
Върнете се към дейности, които не сте завършили.
Редактирайте текстове.
Потърсете стари познати и обновете контактите си.
Организирайте втора среща в необходими дела.
Започнете ремонт, ако сте уговорили клаузи с изпълнителите.
Редактирайте мястото, което ви представя (уебсайт).
Потърсете контакт с места за работа, където вече сте подали кандидатура.
Потърсете второ мнение по стар казус.
Потърсете изясняване на отношения и споделете какво мислите.

Ретроградното движение на Меркурий е възможно да обърка плановете ви и да забави реализирането на целите ви. Това, което не се случва, не е готово да се случи. Онова, което се забавя, трябва да бъде ревизирано сега от вас. Дайте си време така, както ви го дава Меркурий, и моделирайте отношения, цели, проекти и планове.

Времето не е подходящо за:

Подписване на важни договори. Ако се налага, четете внимателно и не бързайте да подписвате.
Правете резервации внимателно.
Пътувайте само ако сте направили добра и пълна организация. Възможни са загуби на лични вещи и проблеми.
Не купувайте техника.
Не купувайте автомобил, колело или мотопед.
Не ремонтирайте. Обикновено се налага повторен ремонт.
Не търсете точна диагноза на заболяване. Обикновено стават грешки.
Не започвайте нищо ново.
Избягвайте оперативно лечение.

Бъдете внимателни в общуването и комуникацията под всякаква форма. Съществува тенденция, информацията да не достига там, където трябва. Проверявайте изпратените имейли. Ако се налага да подписвате нещо, го четете внимателно. Ако изготвяте документи, бъдете внимателни в изготвяне на съдържанието. Бъдете по-внимателни и пазете личните си вещи. Децата ще бъдат по-разсеяни и нервни, проявете разбиране и търпение към тях. Шофирайте внимателно! Бъдете търпеливи и използвайте времето за това, което трябва.

Хората, родени с ретрограден Меркурий, познават тази енергия и на емоционално ниво те по-лесно ще преминат през периода. Същите не трябва да забравят, че са заобиколени от хора, на които фазата на ретроградност влияе.

Между 13 и 22 декември засегнати от ретроградното движение на Меркурий ще бъдат родените в първа декада Телци, Деви, Скорпиони, Козирози и Риби. Те трябва да избягват нови начинания, медицински интервенции, и категорични решения. При пътуване трябва да пазят личните си вещи и да избягват рискови начинания.

В същия период проблеми и трудности могат да очакват родените в първа декада, Овни, Раци и Везни. При тях динамиката ще се засили и е възможно да имат чувството, че всичко създадено до момента се обърква. В действителност това, което се променя, има за цел да ви отвори нови възможности и хоризонти.

Между 22 декември и 2 януари Меркурий ще носи вихрушка от информация и събития на родените в трета декада Овни, Лъвове, Везни, Стрелци и Водолеи.

В същия период внимателни и търпеливи трябва да бъдат родените в трета декада Близнаци, Деви и Риби. Те трябва да избягват подписване на нови договори и важни решения.

Желая на всички спокоен и полезен период,

астролог Венета Матева

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във фейсбук или чрез или чрез официалния й сайт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X