Напишете дума/думи за търсене

Астролог Венета Матева: През следващата година ще имаме повече яснота, открити пътища и взети решения

Венета Матева е астролог, отдавна доказал близката си връзка със звездите и тяхното прошепване. Тя е част и от екипа на MILA.bg.
Както повелява традицията, представяме ви ежегодното ни интервю с нея в края на поредното лето Господне.

Какво предвиждаш за догодина в енергиен план? Какво ще се случва на небето?

Предстои интересна, динамична и провокираща баланса година.
Плутон - най-бавната планета в Слънчевата система, ще продължи упорито и генерално да затвърждава плановете си за създаване на нов световен ред, влизайки в знак Водолей на 21 януари 2024 г. Затвърждава ги, защото неговото първо влизане в знака се случи между 23 март и 11 юни 2023 г., достигна едва нулевия градус и ретрограден отново се върна в Козирог. През новата година ще има за последно едно кратко връщане в Козирог между 3 септември и 19 ноември, но след този период започва негово 20 годишно пътуване във Водолей.

Нептун и Уран няма да променят знаците, през които преминават в последните години. Нептун ще продължи да развива сферите на алтернативната медицина, езотериката и духовния живот. Уран ще внася новости в сферите за красота, финансите, сферите на комуникация, IT технологии и иновациите.

Сатурн също ще продължи плаването си в знак Риби, което започна през 2023 г. От него може да очакваме промени и създаване на нови принципи в областта на медицината, духовните учения, езотериката, алтернативната медицина и пътуванията зад граница. Възможно е обличане в закони, наредби и нормативни документи грижата към околната среда и природата. В негативен план можем да очакваме природни катаклизми и наводнения. Времето е хубаво за духовно израстване, занимания с йога и медитация. Много от хората ще имат пророчески сънища, които ще им бъдат верен помощник през годините.

Юпитер обаче е решил да разнообрази годината си с живот в знаците Телец и Близнаци. До 26 май ще се разхожда в земите на знак Телец. С настъпването на новата година ще напусне ретроградната си фаза и уверено ще се отправи по пътя си. Това ще донесе щедри дарове на всички Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби. Те могат да очакват планетата на успеха, късмет, постигнати цели и много щастливи мигове. В социален план може да очакваме нарастване на доходите и просперитет. В политическия живот може да присъства инатът на Телеца и неговото желание за постигане на доволство и комфорт. Смятам, че желанието за власт и богатство ще изкушава управляващите в света и е възможно да изостри нови конфликти.

След 26 май големият благодетел ще започне щуро гостуване в знак Близнаци. До края на годината неговата разходка ще се случва до 20 градус, което ще зарадва родените в първа и втора декада Овни, Близнаци, Лъвове, Везни и Водолеи. Те могат да очакват сбъднати мечти, късмет и попътен вятър в делата.

Влизането на Юпитер в Близнаци ще донесе развитие в сферата на комуникациите, автомобилостроенето, средствата за придвижване и общуване. Може да очакваме нови модели на автомобили, телефони, компютри и техника.

В политически план този Юпитер е необходим и ще помогне в решаване на казуси и постигане на споразумения. Тежкият и труден на избори Телец ще бъде заменен от комбинативния, адаптивен и бърз Близнак.

астролог Венета Матева
астролог Венета Матева

Да разбирам ли, че идва ерата на Водолея с транзита на Плутон в знака?
Да, в следващите 20 години бавно и методично ще изграждаме законите на знака в живота си. Плутон е бил във Водолей преди 245 години. Последно това пътуване на планетата през знака се е случвало между 2 декември 1778 г. и 10 април 1797 г.
Плутон е малка по големина, бавна, но много ключова за обществото и Земята планета. Управлява знак Скорпион и се свързва с трансформацията, прераждането, смъртта и живота. Промените, които създава, са бавни, но неизбежни.

Темите на Водолей са свободата, независимостта, политиката, иновациите, промяната и откритията. Плутон не говори само за промени на лично ниво. Разбира се, движението ѝ във всяка рождена карта ще предизвика аспекти и промени, но тя е и планета на обществото, социалните прослойки и маси, политиката, подземния свят и устройството на света.

Предстои ни да преживеем разпад на стар и установен световен ред, във връзка с политически системи, съюзи, граници, отношения и принципи. Накратко казано, Плутон ще разруши всичко ненужно и нефункциониращо до момента и на негово място ще създаде нов свят със стремеж към повече свобода, правда и независимост. Ще има напредък в квантовата физика, астрономията, финансовата система и работните процеси. Предстои все повече техниката да замества човешкия труд. Професиите, които не могат да бъдат заменени от машини, ще поскъпват.

Има ли изгледи за спиране на военните действия по света?

Тук е важно да спомена, че през цялата 2024 г. кармичните възли ще се движат по оста Овен-Везни. Това се случва от 13 юли 2023 г. и ще продължи до 29 януари 2025 г. Северният кармичен възел е във Овен и южният във Везни. Тече ревизия на пътя ни по темите на кардиналните знаци Овен и Везни. Докато знак Овен представлява началото, себеотстояването, егото, независимостта и енергията, то знак Везни ни кара да мислим за другите, за компромиса, за помиряването, отстъпчивостта и дипломацията.Те са двата края на една и съща ос и олицетворяват диалога между „Аз" и „Ти", „Ние" и „Другите". Енергията на знак Везни, за разлика от тази на знак Овен, се свързва с желанието за разбирателство, отстъпчивост и дипломация.

Вече приоритетите в световен план бавно и постепенно се променят. Южният възел, или опашката на Дракона, ще накара да се огледаме и с обич потърсим сродната си душа, новата си бизнес възможност, партньора до нас, скъпия ни приятел от миналото и хората, които са ни важни. Паметта на душата ни ще извади на преден план търпението, разбирането, приемането, допускането и подкрепата към другия. Ще усещаме тези качества съвсем естествено и ще ни е по-лесно да чуваме и виждаме извън себе си.

От друга страна, северният възел, или главата на дракона, с любопитство ще търси нови завоевания и успехи, така както може да го направи пламенният Овен. Въпреки компромиса и баланса на Везната ще се стремим към доказване, изкачени върхове и постигнати цели.
В момента се случва исторически момент, свързан с кармични закони за разбирателство и постигане на баланс. Юпитер допълнително във втората половина на годината ще даде възможност за лесни преговори, бързо разбирателство, отстъпчивост и лоялност. Оттук нататък всичко зависи от нашите човешки решения и избори. Звездите дават възможност за повече мир на Земята.

През кои месеци ни очакват най-големите предизвикателства?

Смятам, че това са периодите със затъмнения през годината.
Първият коридор на затъмнения се случва между 25 март и 8 април.
Процесът се отваря с пълнолуние с лунно затъмнение на 5 градуса в знак Везни и приключва с новолуние и слънчево затъмнение в знак на 19 градуса в знак Овен. Ще трябва да загърбим настоящи и текущи отношения, договори и споразумения, защото на 8 април с новолунието и затъмнението в Овен ще трябва да си поставим нови цели, планове и желания.

Вторият коридор на затъмнения ще се случи между 2 и 17 октомври. Започва от новолуние и затъмнение във Везни и се затваря с пълнолуние в Овен. В тези дни предстоят нови важни за света споразумения и решаващи избори.
На лично ниво смятам, че периодите са предизвикателни, защото участват кармични разплати и подаръци.

Колко пъти Меркурий ще бъде ретрограден и има ли момент, когато това по-скоро би било позитивно, отколкото плашещо?
Годината започва с ретрограден Меркурий в знак Козирог. През 2024 г. той ще е ретрограден 4 пъти само в земни и огнени знаци. Това е подходящ период за анализ, ревизия и стари дела. Обратното движение на планетата ни дава време за равносметки, поправки и повече мъдрост в онова, което правим. Ако избягваме неговите ограничения, той винаги е полезен и градивен.
Ето ретроградните му периоди:

14.12.2023 – 03.01.2024 г. - 8 Козирог – 22 Стрелец
02.04. – 26.04.2024 г. - Овен 27-16 градуса
06.08 – 29.08.2024 г. - 3 Дева – 21 Лъв
27.11 – 16.12.2024 г. - Стрелец 22-6 градуса

Според китайския хороскоп 2024 е годината на Дървения Дракон. Какво ще ни донесе тя?
Китайската нова година през 2024-та се случва на 10 февруари, винаги с второто през годината новолуние. Драконът в Китайската астрология отговаря на знак Овен в познатата западна астрология. Годината е по-ясна и градивна от предходната 2023 г. Заекът през 2023 г. беше свързан с късмет, но и до известна степен плахост и пасивност. Сега научили урока да приемаме и анализираме, може да се впуснем в новото време по-силни, уверени и категорични.

Драконът е знакът с най голяма сила и най-мощно влияние. За разлика от другите животни в зодиака, той е митично създание и олицетворява добрия късмет и крепкото здраве. Символ на знака е трансформация, която всеки един от нас може да вложи в онова, което му е необходимо. Цветът на годината е тъмночервено. Дрехи и бижута в този тон ще ни носи късмет и благополучие. Камъкът е диамант. Носенето му ще привлече добра енергия и ще ни предпази от болести и злини.

Каква е новата година спрямо нумерологията?

Цифрата на 2024 година е 8.Тя представлява два кръга, свързани помежду си. Единият кръг изобразява духовното, а другия материалното. За разлика от предходната година 7, тази е по-устойчива, упорита и стабилна. Свързва се с планетата Сатурн и представлява форма, основа и развитие. Енергията на осмицата е носител на желание за просперитет, стабилност и финансова независимост. Тя е мъдра, градивна и взискателна. Дели се на две части по 4 и на 4 по 2. Четворката е работа, коловоз и ангажираност. В нея имаме работа със себе си, защото тя представлява затворен квадрат. Новата година ще ни накара да търсим и градим баланс между духовното и материалното, което осмицата повелява.

Сега е времето да направите решителна крачка напред. Ако положите труд и усилия, именно сега ще се радвате на успехи и лично удовлетворение. Очаквайте кардинални промени и кръстопът в личните и професионалните отношения. Сега имате идея, ясна цел и енергия да се върнете на пътя си по-силни от всякога. Очаквайте развръзка на проблемите и трансформация на отношенията. Новите хора, които тази година ще влязат в живота ви, е много вероятно да имат своите кармични задачи. Те идват да ви помогнат да продължите напред.

Имаш ли рецепта за по-лека и хармонична година?

2024 година е време на анализ, баланс и хармония. Смятам, че тя е продължение или братчето на изминаващата 2023 г. Събития, които стартираха сред звездите и тук, на Земята, предстои да бъдат развити и окончателно интегрирани в живота ни. Предстои ни повече яснота, категорични отговори, взети решения и открити пътища.

Съветвам хората да бъдат добри и благодарни. Хубаво е да запазим онова, което ни е важно. Нищо не пречи да си поставим нови цели и нищо не изисква това да е на всяка цена. Опитвайте, движете се, но не наранявайте никой и нищо не правете от полза или за финансова изгода. Ценете труда си, обичайте себе си и подкрепяйте другите.

Желая на всички щастлива и спокойна година!
Бъдете здрави и благословени,

астролог Венета Матева


Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във фейсбук или чрез или чрез официалния й сайт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X