Напишете дума/думи за търсене

Къде дреме страстта в семейството?

Влюбването е временно чувство. То се сменя след време с по-дълбока, но уви, по-малко романтична привързаност. От това отърване няма, убедени са опитни семейства. Къде отива това неземно, вълшебно, пълно със страсти чувство? Странно, но когато се притъпи новостта, погледът неволно търси друг обект, за да усети прилив на чувства. Не трябва да забравяме обаче, че встъпваме в новите отношения отегчени от семейния живот.

Съществува риск резултатът от новата връзка да бъде същият. Нещо повече, страстните романи от тв сериалите, в живота са трудно приложими. Затова няма смисъл да се впускате в необмислени авантюри. Но не трябва и да се примирявате със скуката и еднообразието в спалнята. Въоръжете се с търпение и настойчивост, за да вкарате свежа струя в семейния си живот. Мислите, че се разбирате с половинката от една дума. Все пак и двамата имате различни желания, нужди и табута.

Бъдете готови за компромиси. Може би преди не сте отделяли на сексуалния си живот нужното внимание. Струва си да се опита, ако резултатът е открити и свободни отношения. Благодарение на тях вие ще стигнете до така чаканата хармония. Няма значение от колко години сте женени, обясняват сексолози. Дори семейства, които са такива от една декада, имат задръжки. Преодолейте срамежливостта си. Говорете открито за сексуалните си мечти или какво очаквате от партньора. Така със сигурност ще се почувствате по-близки. Сигурно си мислите, че само с един намек или красноречив поглед съпругът разбира вашите истински желания. Понякога обаче надценявате способността му да чете чужди мисли.

За да ви разбере правилно, кажете всичко в прав текст. Само не се впускайте в критика в най-хубавите минути след секса. Това е често срещана грешка, категорични са специалистите.

Забележки от рода "Защо се обръщаш с гръб към мен и заспиваш, когато искам да се гушна в теб и да си бъбрим" или "Днес май светкавично свърши започнатото", развалят магията. Вашите коментари няма да доведат до нищо дурго, освен до нараняване и дразнене. Обсъждайте проблемите в интимния си живот, давайте предложения. И най-важното - никога не съжалявайте, че нещата не са били перфектни. Вероятно познавате всяка гънка от тялото на благоверния. Знаете какво ще каже или направи в леглото в следващата минута. А това не е никак интересно.

Скуката, както и другите сексуални проблеми, подсказва, че във вашите отношения има по-дълбоки противоречия. Отсъствието на желание може да се обясни и с умората, проблеми в работата или себеподценяване. В такъв случай лекарите съветват първо да се изкорени настоящата причина. Това ще вдъхне живот на интимните ви отношения. Сексът става предсказуем и когато гасите спонтанното желание, докато чакате точното време и място. Иначе казано, липсва импровизация.

Спомнете си кога за последен път сте правили секс на масата в кухнята. Или сте се отдали на ласки след като съпругът от вратата ви прегръща страстно. А вие тъкмо приготвяте вечерята. Щом приключите с домакинстването и се настаните в постелята, всичко е постарому. Значи не трябва да планирате чувствата си предварително или да доизкосурявате всяка дреболия.

Ако плувате по течението, ще усетите как влизате във водовъртежа на непознати изживявания. В повечето семейства страстта дреме някъде. За да се събуди, трябва само да отблъснете лодката от брега. Най-често срещаният проблем при мъжете е бързата еякулация. В повечето случаи причина е свръхвъзбудата. Не малко съпруги се оплакват от оргазма на половинките си, който настъпва минута след началото. Разочарованието идва мигновено. Когато съпругът се опита да свърши акта с други средства, нещата са неестествени. Всеки конкретен случай обаче изисква индивидуален подход.

Според статистиката на жената са й нужни от 10 до 20 минути за "предварителна подготовка". Погрешно е да се мисли, че този период може да се пропусне. Не бива да се минава директно към секса, алармират препатили. Има опасност жената да не изпита пълна наслада и трудно да достигне до оргазъм. Може би вие сте от онези щастливци, които нямат проблеми със сексуалния си живот. Все пак сигурно се прокрадва лека скука. Вземете навреме мерки. Важното е да не се усетите едва, когато тръгнат проблемите. Не давайте на рутината да погълне неочакваното, силно, завладяващо чувство. Спомнете си каква беше любовта в началото.

От друга страна, ако заложите на нововъведенията, нека те бъдат приятни и за двама ви. Експериментът е безсмислен, ако предложението на партньора ви притеснява. Но ако вашите страхове са необосновани знайте, че границата между това, което ви възбужда и това, което ви се струва странно, е почти неуловима. Най-страстните минути в секса ви чакат именно по тези стръмни завои.


Минитест

Надникнете през рамото на съпруга си, когато той без да се усети започне да драска по лист хартия. Тези драсканици издават най-съкровените му мисли и еротични пристрастия, смятат експерти.

Кръгчета
Вашият избраник е искрен, дружелюбен и добросърдечен човек. Нещо повече, той ще ви бъде верен до гроб.

Усмихнато човече
Вашият партньор е напълно доволен от сексуалния си живот. Той е открит и безгрижен.

Триъгълници

Ясно е, че няма да удовлетворите лесно неговите сексуални желания!

Устни
Той е чувствен и темпераментен любовник. Обича страстните целувки и получава огромно удоволствие от секса.

Вертикални линии ала решетка
Вашият любим дори в секса не може да се отпусне и наслади докрай.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X