Напишете дума/думи за търсене

Камен Спасов: Кели Роуланд припадна в ръцете ми (подкаст)

Камен Спасов и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота”
СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ

Камен Спасов и Анатолий Попов в студиото на "24 часа от живота"
СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ

Три пъти диджей номер едно на България - с такава биография Камен Спасов навлиза в музикалния бизнес в началото на 90-те г. на миналия век.

Английската гимназия в Русе предопределя живота му. Започва да пее в училищната група, след това по бригади, а в казармата замества като вокалист Веселин Маринов във ВИГ “Армейска лира”, разказва Спасов в подкаста “24 часа от живота”. Зад диджейския пулт застава в 10-и клас, за да си купи дънки - изкарвал по 5 лв. на вечер.

През 2000 г. създава радио “Сити” - първото без водещи в ефира. Игрите, които радиото и вестник “24 часа” правят по онова време, се помнят и до днес. Заедно с главния редактор Борислав Зюмбюлев и издателя Венелина Гочева измислят нещо невиждано - да подарят на читател, избран с жребий, 1 кг чисто злато за Коледа. “Първите няколко дни рехаво - две-три писма. Станаха 20-30 през първата седмица. На третата седмица от пощенската станция се обадиха да отидем с пикап, защото има 2 чувала с писма. На четвъртата седмица отидохме с микробус”, спомня си Спасов.

Никога няма да забрави последния концерт на радио “Сити” на площад “Батенберг”, където гост е Кели Роуланд, братовчедката на Бионсе. “Пристига с частния си самолет от Тел Авив, в събота е имала концерт там, в неделя сме ние. Каца в последния момент и буквално за 30 сек беше готова. Хората полудяха, защото изпя и част от песните на “Дестинис Чайлд”. Накрая започват фойерверките, тя слиза от сцената и... припадна в ръцете ми. Даже охраната ѝ нямаше време да реагира. Оказа се, че за 250 дни е имала 180 концерта и нашият е бил последен, преди да замине за Лос Анджелис”, разказва Спасов.

Какво липсва на поп музиката и кой е виновен чалгата да е предпочитаният жанр у нас, как открива Ищар, за приятелството си с Кайли Миноуг, за срещата в дома на Браян Мей и още от интересните истории на Камен Спасов в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи.

  • Ключови думи:
X