Напишете дума/думи за търсене

Кейт и Уилям трогнати от подкрепата, след като принцесата разкри, че има рак

Кейт Мидълтън Снимка: Инстаграм/ princeandprincessofwales

Кейт и съпругът ѝ принц Уилям са „изключително трогнати" от топлотата и подкрепата на обществеността след изявлението на принцесата на Уелс, че е болна от рак, предаде Асошиейтед прес.

След седмици на трескави предположения в социалните мрежи относно нейното здраве, в петък Кейт съобщи в откровено видеопослание, че е подложена на химиотерапия за рак след тежка коремна операция. Принцесата каза, че откриването на болестта е било „огромен шок", допълва БТА.

„Принцът и принцесата са изключително трогнати от милите послания на хората тук, във Великобритания, и по целия свят в отговор на посланието на Нейно кралско височество", каза говорител на двореца Кенсингтън. „Те са изключително развълнувани от топлината и подкрепата на обществеността и са благодарни за разбирането на молбата им за уединение в този момент."

Подкрепа се стече от цял свят, включително от президента на САЩ Джо Байдън и от крал Чарлз III, който също се лекува от рак. Нито Кейт, нито кралят са разкрили какъв вид рак имат или на какъв етап е лечението им.

В неделя хората продължиха да се стичат към главната лондонска резиденция на кралското семейство, двореца Кенсингтън, както и към замъка Уиндзор, където те прекарват по-голямата част от времето си, за да изразят подкрепата си за принцесата, като много от тях оставиха цветя.

До петък официалните лица само казваха, че операцията на Кейт през януари е била успешна и възстановяването ще държи принцесата далеч от публични задължения до април. Това предизвика лавина от слухове за „липсващата" бъдеща кралица, които се засилиха, след като Кейт призна, че е обработила официална снимка, публикувана по случай Деня на майката във Великобритания по-рано този месец.

Дори видеоклипът, публикуван миналата седмица от в. „Сън", който показваше как Кейт и Уилям пазаруват близо до дома си, не разсея негативните отзиви.

Бившият официален говорител на Кейт и принца на Уелс, каза, че предположенията и натискът около здравето и местонахождението на Кейт преди видеоизявлението ѝ са най-лошите, които някога е виждал. Въпреки това, според него, Кейт е щяла да разкрие диагнозата си за рак точно така, както го е направила, независимо от всичко.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X