Напишете дума/думи за търсене

8 начина за подобряване на психичното си здраве

Когато говорим за здраве, балансът между психичното и физическото здраве е обект на постоянна дискусия.

Но независимо към коя гледна точка ни тегли, безспорно е, че дори огромните физически способности биха били възпрепятствани от липсата на добро и стабилно психично здраве.
Убедителната характеристика на психичното ни здраве е симетрична на фразата „Каквото посееш, това ще пожънеш". С две думи, психичното ни здраве активно влияе върху нашите задължения и мигове.

Представяме ви 8 начина, с които може да подобрите психичното си здраве.

Подхранвайте физическото здраве

За да има добро психично здраве, трябва да се погрижим и за тялото. Спането в подходящите часове, здравословното хранене, стоенето далеч от цигарите и алкохола, както и редовните упражнения са ключовите начини за поддържане на добро физическо здраве.

Поддържане на добра компания
Някои хора са склонни да имат разнообразен социален живот. Други обаче нямат достатъчно късмет да поддържат добри връзки със семейството и приятелите, което може да бъде много смущаващо за психическото благополучие.

Заобикаляйки себе си с правилния вид хора и тези, които чувствате, че ще ви мотивират, ще ми помогне да стабилизирате настроението, а това ще направи ходенето на събития, срещите с хора и общуването важен аспект от живота ви.

Правете добрини
Предоставянето на помощ на хората не само парично, но и чрез предоставяне на време и споделяне на лични мнения ще ви донесе ползи. Това ви доставя удовлетворение, тъй като доброволно помагате на другите и се посвещавате на кауза.

Управление на стреса
Нека си признаем истината - ние сме много неопитни, когато става дума за управление на стреса. Натоварването на плещите ни със стрес оказва неблагоприятно въздействие върху ума и тялото.
След упражненията за разтоварване на стреса, дейностите и съветите на различни експерти могат да доведат до спад на трупането на стрес.

Заглушете ума си
Мозъкът е точно като машина, произвеждаща една мисъл след друга.
Понякога сме склонни да преосмисляме някои ситуации, притеснявайки се за умствените си способности и нас.
Засягайки емоциите, това може да навреди много на психичното здраве. Успокояването на мислите и анализирането на всяка ситуация ще ви помогне да се справите с преодоляването. Дихателните техники и релаксацията са ефективни начини да заглушите ума си.

Оценете работата си
Работата може да играе огромна роля за влошаване на психичното здраве, особено такава, която носи стрес. Проучване показва, че докторите и продавачите са по-склонни към депресия.

Преосмислянето на текущата ви работа чрез преглед на нейното състояние и удовлетвореност може да бъде здравословна практика и намирането на по-малко стресираща среда трябва винаги да бъде приоритет.

Разбиване на стереотипите
Следването на дневен ред и график е задължително, но ако това се превърне в постоянна рутина и не ви позволява да отделите малко време за себе си, тогава трябва да прекъснете този кръговрат.
Промяната на моделите в рутината ви и добавянето на по-забавен елемент в ежедневието ще гарантира щастлив и доволен ум.

Търсене на помощ
Консултирането с експерти, четенето на книги за самопомощ, питането на хората за съвет няма да ви направи да изглеждате слаби. Вместо това помага за разработването на ключови характеристики и не трябва да се колебаете да търсите психическа помощ, ако е необходимо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X