Напишете дума/думи за търсене

Защо мастурбацията е полезна за здравето ни

До ден днешен темата за женската мастурбацията не се дискутира често и се приема като табу в българското общество. Все пак знаем, че почти всички жени сме мастурбирали поне веднъж в живота си, а тези, които не са, мога да ви кажа, че изпускате много.

Дами, мисля, че е време да захвърлим стигмата и да приемем мастурбацията като нещо нормално. Тя е полезна, приятна и е израз на на нашата сексуалност. Не бива да се срамуваме от факта, че доставяме удоволствие на себе си! Освен това мастурбацията може да бъде и много полезна за нашето физическото и емоционално здраве. Ето защо:

1. Намалява нивата на стрес
Знаем, че сексът винаги оправя настроението и ни кара да се чувстваме невероятно. Същото е и с мастурбацията. Замислете се, когато мастурбирате, случвало ли ви се е някога да мислите за нещо друго? Не, нали?
Мастурбацията разсейва ума от ежедневните тревоги и ни кара да се отпускаме напълно. Също така при оргазъм тялото ви отделя много повече ендорфини. Те са отговорни за това да повишават енергийните ви нива, да ви карат да се чувствате по-щастливи, а и да намаляват стресовите хормони в тялото.

2. Помага на съня
Нека да си поговорим за това, което се случва, когато сте напът да получите оргазъм. Докато мастурбирате или правите секс, тялото ви преминава през различни фази. В началото пулсът ви се ускорява, дишенето се учестява, а клиторът ви се пълни с кръв, предизвиквайки лека ерекция.
Когато достигнете оргазъм, вие освобождавате цялата насъбрана енергия и напрежение. Мускулите ви спазмират, а сърдечния ритъм и дишането са в най-високите си честоти. Всички тези процеси изразходват много енергия и изтощават тялото ви. Затова често може да се чувствате уморени след секс или мастурбация.
За много хора този процес е чудесен начин бързо да уморят тялото си преди сън. Релаксацията, която следва след достигането на оргазъм, наистина може да ви подейства успокояващо и да ви накара да заспите много по-бързо. Затова, ако се чувствате прекалено напрегнати от работния ден и ви е трудно да заспите, мастурбацията е един чудесен начин да освободите насъбралия се стрес.

3. Повишава увереността ви
Както вече споменахме, темата за женската мастурбация все още е табу. Това дава своя отпечатък и върху съвременне жени, тъй като много от тях все още се срамуват от тялото и сексуалността си. Но хората са сексуални същества и в това няма нищо нередно. На нас жените толкова ни е наложено да влизаме в някакви норми, че често забравяме собствените си желания и нужди.
Огромно предимство на мастурбацията е, че можете да преоткриете вашата женска сексуалност и енергия. Задоволявайки се сами, много бързо ще откриете това, което доставя удоволсвие на вашето тяло и това ще повдигне увереността ви по време на секс. То ще повиши вашето самочувствие не само в леглото, но и извън него, тъй като ще се чувствате далеч по-уверени в собствената си кожа.
Мастурбацията е приятен начин да научите повече за вас и вашето тяло и да осъзнаете вашите сексуални предпочитания. Този процес ще направи и интимния контакт с парньора ви много по приятен.

4. Повишава либидото
Много жени в някакъв етап на живота си са страдали от потиснато либидо. Нямате почти никакво желание за интимен контакт, не можете да се възбудите или да достигнете оргазъм, не правите секс. Това се случва често при жените и може да бъде причинено от редица фактори като стрес, депресия, неудовлетвореност във връзката.
Мастурбацията е лесен и приятен начин, по който може да се справите с този проблем. Тя работи на принципа „колкото повече, толкова повече“. Това означава, че колкото повече се задоволявате, толкова по-често ще изпитвате нужда да бъдете задоволени. Когато дадете на тялото си това приятно усещене, то иска все повече от него.
Ако сте жена, която преминава през такъв период в момента, ви препоръчвам да маструбирате по-често, защото това ще доведе до повече сексуални мисли, а и до повече желание за интимност с партньора ви.

5. Може да повиши сексуалния интерес към партньора ви
Сексът работи на същия принцип като мастурбацията: колкото повече подхранвате либидото си, толкова повече то ще има нужда от това. Ако сте във връзка, знаете, че понякога се случва сексуалният интерес към партньора ви да намалява. Точно тук мастурбацията наистина може да помогне. Колкото повече се самозадоволявате, толкова повече ще имате желание за секс с партньора си.
Когато мастурбирате, вие започвате да осъзнавате това, което истински ви доставя удоволсвие в леглото. Обърнете внимание на сексуалните си мисли, на чувствителните си точки и пренесете това в секса с ващия партньор. Не се притеснявайте да го насочвате към онова, което желаете - това ще достави удоволствие и на него самия. Ще се убедите, че то значително ще подобри качеството на сексуалния ви живот.

6. Подобрява паметта, концентрацията и умственото здраве
Може да си мислите, че мозъкът и вагината ви са две напълно различни неща, но ще се изненадате колко са свързани всъщност. Проучвания показват, че хората, които по-често правят секс или мастурбират, имат по-добра мозъчна дейност в напреднала възраст. Колкото по-често сте интимни, толкова по-бистра ще бъдат паметта и концентрацията ви. Също така мастурбацията може частично да помогне при депресия или притеснителност заради всичките хормони, които се отделят в тялото ви.

Едно е ясно: мастурбацията не може да бъде нещо негативно. Напротив, чрез нея може да откриете много за самите вас и да се научите да доставяте удоволсвие на себе си, без да се притеснявате! Ако сте от жените, които не са имали смелост да се впуснат в това невероятно преживяване, е време да го направите!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X