Напишете дума/думи за търсене

Какви са ползите от секса

Сексът е най-приятното средство за запазване на тонуса и топене на сланинките. Това е безспорно. Лошото е, че от половин час активен секс се изгарят едва 150-200 калории, което е по-малко от половин шоколад. Разбира се, метаболизмът се подобрява, така че ако не спортувате - правете повече секс! Или пък ако сте от тези, които не правят секс - намерете начин да спортувате.

Сексолозите говорят за връзка между теглото на човек и любовта и твърдят, че ако взаимоотношенията ви с партньора до вас са стабилни, сигурни и спокойни, се отделят хормоните вазопресин и окситоцин, което значи, че няма да отслабнете. Е, това не е чак толкова лоша новина за щастливо женените или за тези със стабилна и щастлива дълга връзка – вие имате това, което всички най-силно желаят, а фитнес зали – дал Господ.

Отново мнение на специалисти: ако се чувствате зависими от партньора си и не си представяте живота без него, това е свързано с отделянето на хормона допамин. В тези случаи се появяват болести като булимия и анорексия и теглото може да скача в двете крайности. В момента на влюбването обаче, когато връзката ви тъкмо започва - в женското тяло преобладава тестостеронът. Не ви се яде, мислите само за желания мъж - тогава много лесно отслабвате по време на секс.

Това разбира се не пречи да правите активен секс и да се наслаждавате на живота по всяко време на връзката си. При всички случаи най-здравословно е да сте щастливи!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X