Напишете дума/думи за търсене

Малки признаци, че червата ви не са здрави

Здравето на червата е от първостепенно значение за воденето на здравословен живот. Ако тялото не усвоява правилно храната, не може да се представите по най-добрия начин.
Може да подобрите здравето на червата си, като правите 10 000 стъпки на ден или пиете 3 литра вода всеки ден.

„Ако има нещо, което трябва да знаете за човешкото тяло; то е следното: човешкото тяло има ръководител. Този ръководител контролира вашето храносмилане, вашия имунитет, вашия мозък, вашето тегло , вашето здраве и дори вашето щастие. Този ръководител е червата."

Нанси Мур

Преработените храни и храните с високо съдържание на захар са вредни за здравето на червата. Има дългосрочни ефекти върху имунната система, тегло, хормонален дисбаланс, психично здраве и дори може да причини рак.

Микроорганизми като бактерии, гъбички и вируси съставляват микробиома. Те са от съществено значение за храносмилателната и имунната система. В чревната микрофлора има милиарди бактерии, гъбички и други микроорганизми.

Кои са 5-те малки признака, които подсказват, че червата не са здрави?

1. Неспокоен стомах
Неспокойният стомах е един от най-разпространените индикатори за слаби черва. Ако често имате проблеми с изхождането като запек, диария, газове или подуване на корема, трябва да се консултирате с лекар относно нездравословните си черва. Здравият стомах бързо ще елиминира отпадъците, без да причинява дискомфорт.

2. Жажда за захар
Захарта е социопатът на храните. Тя действа сладко, но всъщност е отрова.
Знаете ли, че консумирането на много захар може да причини увеличаване на много вредни бактерии в червата? Захарта може също да причини възпаление в тялото, за да се развият други здравословни състояния.

Ако жадувате за захар, има вероятност от наличие на вредни бактерии в червата ви. Този дисбаланс кара захарта да ги уврежда повече в дългосрочен план. Опитайте се да избягвате рафинираната захар, доколкото можете. Яжте повече плодове, но умерено.

3. Лош сън
Нездравословните черва може да причинят нарушение на съня, което може да създаде повече проблеми или хронична умора. Проучванията показват, че хормоните, които влияят на съня и настроението, също се произвеждат в червата.

Всички знаем, че възрастните се нуждаят от 7-9 часа качествен сън дневно. Сънят играе ключова роля в презареждането на телата ни.

4. Хронична умора
Ако изпитвате хронична умора, това е вторият най-разпространен индикатор. Може би червата ви са увредени, което означава, че им е трудно да се подхранват от храната — дисбалансът на здравословните бактерии в червата ви кара да се чувствате уморени през цялото време.

5. Промени в теглото
Дисбалансът на червата може да причини намаляване или увеличаване на теглото. За червата е трудно да абсорбира веществата от храната. Проучванията показват, че наддаването или загубата на тегло може да причини свръхрастеж на вредни бактерии или липса на хранене в червата.


Не приемайте здравето си за даденост. Първо и най-важно, направете съня приоритет. Вашето здраве не може да чака да довършите този или онзи проект или следващия бонус. Ако забележите някой от тези симптоми, незабавно си уговорете среща с вашия лекар, за да определите основната причина.

И помнете, че само здрав човек може да помогне на някого.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X