Напишете дума/думи за търсене

Деси Бакърджиева разбира, че прапрабаба й била актриса от учебник във ВИТИЗ

Деси Бакърджиева и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота”

Деси Бакърджиева и Анатолий Попов в студиото на "24 часа от живота"

Тя е едва на 4 години, когато се качва на голямата сцена на зала 1 в НДК. Деси Бакърджиева е избрана след кастинг да изпее детска песничка пред другаря Тодор Живков.

“В този първи момент, в който се качих на сцена, разбрах, че удоволствието е наистина огромно и че можеш да постигнеш едно важно нещо за твореца - да направиш послания и провокации. Когато ги има, значи като актьор и творец си си свършил работата. Защото нашата работа не е само да забавляваме, а и да провокираме, да остане някаква положителна мисъл в хората”, разказва хубавата актриса в подкаста “24 часа от живота”.

Преди да я приемат във ВИТИЗ (днес НАТФИЗ - б.а.), Деси влиза от раз атомна физика в Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ) в София. Вътрешно в себе си обаче не иска да учи това. Прави го, за да са спокойни родителите ѝ, че ще има сигурно образование. А те искали да учи журналистика или медицина.

“Почти до втори кръг криех от родителите си, че искам да кандидатствам във ВИТИЗ. Едва във втори курс разбрах, че имам прапрабаба (Тодора Бакърджиева) и пралеля (Екатерина Златарева), които са били много известни актриси. Моето семейство не са споделяли с мен и не са искали да бъда актриса, нито да има творци във фамилията ни, защото животът се е отнесъл грубо с тези хора. Благодарение на това, че учихме история на българския театър, аз разбрах, че те са мои роднини”, разказва актрисата, която в момента работи по сценарий за филм за живота на прапрабаба си.

Кой е първият човек, повярвал в нея, от кои грешки взима поука, лесно ли е да си актьор на свободна практика, кои са уроците, които помни и до днес, от проф. Халачев и още от интересния разговор с Деси Бакърджиева, слушайте в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи.

  • Ключови думи:
X