Напишете дума/думи за търсене

Истинската причина раздялата да е толкова болезнена

Преминаването през раздяла е едно от най-тежките чувства на света, особено когато почти ви задушава. И често се питаме защо се случи това и защо е толкова трудно да се продължи напред.

Ако все още изпитвате чувства или сте обидени от това, че сте изоставени, най-вероятно изпитвате болка, но може да ви помогне по-бързо да се съвземете, ако разберете защо боли толкова силно.
Отговорът дава психологът д-р Ариа Кембъл Данеш.

„Това, което хората не разбират за разбитото сърце, е скръбта. Вие не просто губите човек или най-добрия си приятел; вие губите бъдещето, което сте създали заедно. Губиш въображаемото семейство, което си мислил, че ще имаш, или идеята за остаряване заедно. Това може да хвърли умовете ни в заплетена каша от объркване", обяснява Данеш.

Сега трябва да измислите бъдеще, което не включва този човек. Трябва да пренастроите мозъка си, за да не ви пука повече.

И както Данеш продължава: „И има нещо дълбоко в това да споделяш ежедневието си с някого."

Да бъдеш уязвим и да разкриеш всичко пред този човек. Въпреки вашите недостатъци и странни странности, има нещо удивително в това да бъдете наистина видян от друг.
Има чувство за общност в това. Има усещане за познатост, което не може да бъде отменено. Дори ако времето ви заедно е било кратко, вероятно сте споделили подробности от живота си , които не могат да бъдат изтрити.

Докато трае връзката, умът ви си представя, че това ще продължи во веки.
Така че, когато се разделите, мозъкът ви напълно изпушва. Сега трябва да се приспособите към невъобразимото.

Вече нямате връзка, нямате това приятелство, за което жадувате. Но най-важното е, че губите визията за това, което би могло да бъде.

И така, как да пренастроите мозъка си след раздяла? И как да се излекувате от разбито сърце? Психотерапевтът Тоя Фостър предлага няколко начина да стигнете дотам.

1. Отрежете го
Първата стъпка към излекуването е да прекратите всякакъв контакт с бившия си партньор. Изтрийте номера му и го блокирайте във всички социални медийни платформи.
Фостър предлага: „Може да е трудно да го направите, но ще ви позволи да се съсредоточите върху себе си и ще ви даде необходимото пространство за излекуване. Не забравяйте да спазвате дистанция от общи приятели. Поне докато обработвате емоциите си и се излекувате.

2. Намерете подкрепа
Важно е да не сте прекалено сами през това време. Не забравяйте, че хората се нуждаем от връзки, за да процъфтяваме.
Така че излизайте с приятелите си и си направете момичешка вечер. Направете филмова вечер със семейството си или направете видеовръзка с любим човек през нощта. Важното тук е да се свържете отново с близкия си кръг, извън пропадналите ви отношения.

3. Практикувайте съзнателност
Ако се окажете у дома, не забравяйте да се включите в съзнателни практики.
Фостър обяснява: „Практиките за внимателност като медитация, йога или дихателни упражнения могат да ви помогнат да останете здраво стъпили на земята и да присъствате в този труден момент. Освен това може да ви помогне да управлявате стреса и да ви държи на земята, когато чувствате, че сте на ръба да се разпаднете."

Справянето с разбито сърце е невероятно трудно. Не става въпрос само за раздяла; това е загуба, която сега изисква от вас да пренастроите и мозъка, и живота си без доскорошната си половинка.
Така че бъдете добри към себе си и опитайте тези три техники, когато станете собственик на разбито сърце.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X