Напишете дума/думи за търсене

Ако има храна, която не може да спрете да ядете, този съвет е идеален за вас

С ширещата се култура на хранене и нереалистични цели за тялото, не е чудно, че връзката ни с храната може да бъде предизвикателство.

За щастие, диетологът Аби Шарп има съвет, който може да промени начина, по който виждаме храната завинаги.
За да избегнете разглеждането на определена храна като лоша и следователно изкусителна, вземете една чиния и добавете шепа от това, което Шарп нарича „храна за комфорт", заедно с малко фибри, протеини и мазнини.

„Визуалното представяне на балансирана диета може да ни помогне да разберем, че храната не трябва да бъде всичко или нищо", обяснява Шарп.

И ако ядете любимата си храна само в чинията, това е добре! Въпросът не е да ви накараме да се храните здравословно. По-скоро има за цел да ви накара да разберете, че вашата „комфортна" храна е просто още едно парче храна.

Ако обаче все още се затруднявате, ето насока как да балансирате ежедневната си диета.

Как да създадете балансирана диета
Харвардското училище по обществено здраве препоръчва половината количество храна във вашата чиния да се състои от плодове или зеленчуци. Като включите тези храни в диетата си, вие намалявате риска от рак и помагате за предотвратяване на храносмилателни проблеми.

След това една четвърт от вашата чиния трябва да се състои от пълнозърнеста пшеница. Включването й ви позволява да експериментирате с различни храни като кафяв ориз, киноа или пълнозърнести палачинки.
Пълнозърнестите зърна предлагат много ползи, като ви помагат да получите основни хранителни вещества и понижават кръвното налягане и холестерола.
Също така не забравяйте да добавите източник на протеини към вашата храна. Имате много възможности за избор като риба, говеждо, пуешко, пилешко, свинско, телешко и т.н.

Опитайте се да използвате масла пестеливо и ограничете сладките напитки до веднъж или два пъти на ден.

Заедно с тази балансирана диета, не се страхувайте да добавите любимите си закуски към списъка. Проучванията показват, че ограничаването на храната е лош механизъм за загуба на тегло и може вместо това да допринесе за увеличаване на теглото.
Така че, не бъдете твърде сурови към себе си, когато става въпрос за храна. Не забравяйте, че като всичко в живота, всичко е свързано с намирането на здравословен баланс.

И ако наслаждаването на любимия ви чипс в умерени количества, заедно с балансирана диета, ви носи щастие, тогава давайте напред и се отдайте на комфорт за стомаха и душата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X