Напишете дума/думи за търсене

7 хобита, които ни направят психически по-здрави

Това, което умът мисли, сърцето чувства, пораждайки думи, действия и преживявания. По-здравият ум поражда по-здравословни емоции, думи, действия и преживявания. И тук се намесват хобитата.
Как те помагат на психичното здраве? Щастливото сърце храни по-здрав ум, а за хобитата мислете като за витамини за вашия ум и сърце.

Когато се ангажирате да направите нещо за себе си и изпълните този ангажимент, вие спазвате обещание към себе си. Детето във вас се чувства по-щастливо, а възрастният във вас е мотивиран да се появи утре отново и да отиде на втората среща.
Колкото повече се появявате на тази среща със себе си и отделяте време за хоби, толкова по-лесно става да продължите да подобрявате психичното си здраве и благополучие. Буда го нарича магията на непрекъснатостта.

1. Разхождайте се
Освен ползи за физическото здраве, ходенето осигурява ползи за емоционалното здраве и психическото здраве. Разходката ще ви помогне да повишите настроението си и да разсеете негативните емоции.

Освен това разходките помагат за избистряне на ума и по този начин създават умствено пространство, за да станете креативни. Понякога вземането на решения може да бъде стресиращо. Ходенето ви помага да намерите отговори толкова прости като да или не или толкова сложни, колкото решаването на математическо уравнение.


2. Погрижете се за градина с всякакъв размер
Когато работите с пръст и растения, вие се свързвате със земята, това ви заземява и ви помага да се свържете с всички съзнателни същества на земята. Когато се грижите за градина, вие подхранвате растенията и в замяна обичате себе си. Вие сте по-щастливи.
Изцелението се случва. Грижата за друг живот ви кара да се чувствате добре и овластени.
Може да имате градина във вашия вътрешен двор, балкон или дори перваза на прозореца.

3. Пейте (когато никой не ви слуша, ако предпочитате)
Слушайте песните, които харесвате, и пейте заедно, дори ако това е само в главата ви.
Те могат да бъдат музикални композиции, които ви правят щастливи, или такива, които ви карат да плачете. Когато пееш, се чувстваш щастлив.


4. Четете
Това хоби има много предимства. Четенето ви стимулира психически, вдъхновява ви и ви помага да погледнете на една и съща ситуация по повече от един начин.
Когато четете, излизате от своя свят и влизате в чуждия. Научавате се да съчувствате на другите.

Колкото повече четете, толкова повече помните. Това помага да подобрите паметта си не само с това, което четете, но и с всичко останало, което смятате за важно. Вашата концентрация се подобрява и научавате нови думи.

5. Танцувайте (когато никой не гледа, ако предпочитате)
Подобно на ходенето, танците са аеробни упражнения. Виждали ли сте тъжна танцьорка в края на нейния танц? Танците ви правят щастливи и по-щастливият човек се радва на по-добро психическо здраве.

Ако смятате, че не сте добър танцьор, сложете слушалките си, пуснете щорите, залостете вратата и танцувайте на любимите си песни един час седмично. Няма грешен начин да танцуваш, когато има песен в сърцето ти.

6. Пишете в дневник на благодарността или водете лексикон
Писането е моето лекарство, но може да не е вашето. Все пак може да отделите един час седмично, за да напишете това, за което сте благодарни от предходната седмица. Благодарете за любимата си храна, за хората, които сте срещнали... Дори когато имате много лош ден, когато се вгледате, може да откриете поне едно нещо, което сте научили, и едно нещо, за което сте благодарни. Така че благодарете.

Може да напишете своя собствена седмична статия за всичко, което ви харесва. Мечтите и фантазиите също са страхотни концепции, за които да пишете в седмичния си час. Проучванията показват, че писането помага за пренастройването на невроните и подобряването на психичното здраве.

7. Правете йога и медитация
Западната наука е доказала, че йогата е полезна за човешкия ум. Отделете един час седмично, за да правите йога за тридесет минути и след това медитирайте тридесет минути след това.
Йогата има за цел да обедини ума и тялото. Освен това позволява връзка с божественото. Медитацията след йога ви помага бързо да потънете в тишината.
Един час на ден за уникално хоби не е твърде много, за да си подарите, нали?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X