Напишете дума/думи за търсене

7 дребни поведения, много често срещани при най-здравите жени

Крайният план за благополучие при жените започва отвътре. Наличието на план за здраве и добруване намалява стреса в живота и ви помага да живеете по-дълго. Така че е важно да инвестирате в себе си. Умът и тялото ви ще ви дадат предупредителни знаци, но твърде често, когато сте под стрес, сте склонни да ги игнорирате.

Не трябва да се чувствате така, сякаш трябва да носите тежестта на света на раменете си. И не бива да сте около хора, които ви карат да се чувствате така. Трябва да започнете да поемате отговорност за вашето здраве днес, като започнете с превантивни грижи. Това означава провеждане на скринингови тестове за ранно откриване на най-разпространените заболявания. В наши дни жените живеят по-дълго според Световната здравна организация. Средно те са на тази земя до 81 години.

Когато поемете отговорност за вашето здраве, вие добавяте години към живота си. Наясно сме, че никой не живее вечно, но когато имате ефективен уелнес план, ще живеете по-дълъг и по-щастлив живот. И ще се насладите много повече на времето със семейството и приятелите си. Не забравяйте, че малките стъпки водят до големи стъпки.

Ето 7 поведения, които са много често срещани при най-здравите жени:

1. Емоционално здраве
Известна още като психично здраве, първата стъпка е да може да идентифицирате как се чувствате и защо. Дали тези чувства идват от вътрешна или външна сила? Това също означава да може да приемете себе си - и чувствата си - със здравословни стратегии за справяне.

Вместо да изпушите няколко цигари, за да се успокоите, опитайте да отидете на слънчева разходка. За съжаление, все още има много социална стигма около разговорите за емоционално и психическо здраве, особено в работната среда. Важно е да сте на работно място, където се чувствате в безопасност да споделяте как се усещате. Запитайте се дали вашето работно място поддържа емоционалното благополучие.
Популяризират ли услуги за психично здраве, налични във вашата общност?

2. Духовно здраве
Проучванията са установили, че духовността върви ръка за ръка с емоционалното здраве. Духовното здраве е свързано с привеждането в съответствие на вашите ценности с вашите действия. Това ви кара да се чувствате пълноценни в живота и създава мир и хармония. Когато вашето духовно здраве е под контрол, имате ръководен набор от вярвания, ценности и принципи, които дават цел и посока на живота ви.

Уверете се, че имате план. Отидете на йога и медитация и се уверете, че има тихо място в офиса ви, където може да отидете, за да се откъснете от работния процес за известно време. Станете доброволец. Проучванията са установили, че правенето на добро и оказването на помощ е добро за психичното здраве.

3. Социално здраве
Това означава да може да общувате и да се свързвате с хора на работа, у дома и във вашия квартал. Работете върху изграждането и поддържането на положителни взаимоотношения, които добавят смисъл и стойност към живота ви. Започнете днес, като поемете инициативата за план за социално здраве. Водете смислени разговори. Свържете се с хора, с които се чувствате съпричастни. Това ще помогне за осмисляне на приятелствата и връзките. Може да правите това на работа, у дома или виртуално.

4. Физическо здраве
Това означава да се грижите за тялото си, за да може то да функционира оптимално. Физическото здраве включва различни компоненти, като хранене и движение. Това не означава екстремни упражнения. Трябва да може да прекарате деня си, без да се чувствате физически или емоционално уморени. Това също означава избягване на разрушителни навици като наркотици, алкохол, тютюн и заседнал начин на живот. Отидете на разходка или карайте колело, организирайте фитнес предизвикателство, правете 15-минутни почивки за активност през деня, използвайте стълбите и спете достатъчно.


5. Професионално здраве
Това означава да се чувствате удовлетворени от работата си и избрания от вас кариерен път. Не трябва да жертвате баланса между работата и личния живот, за да се чувствате удовлетворени от работата си. Стресът е убиец номер едно, а работата създава много от него. Трябва да работите в компания, която насърчава професионалното здраве, която прави редовни оценки на риска за здравето и насърчава превантивното здраве.

Работата в офис без тютюнев дим, гъвкавият работен график и участието във вземането на решения за компанията са фактори за уелнес.

6. Интелектуално здраве
Това означава да отворите ума си за нови идеи и опит, които ще са от полза за вашия личен и професионален живот. Когато сте интелектуално добре, ще имате желание да учите и прилагате нови концепции. Не забравяйте да се възползвате от ресурсите, с които разполагате, за да разширите знанията си. Това може да се развие чрез курсове, участие в културни мероприятия и хобита. Можете също така да организирате книжен клуб, който ще помогне на ума ви и ще ви накара да се почувствате по-добре.

7. Екологично здраве
Това означава да сте наясно с вашето непосредствено обкръжение, природата и околната среда. Искате да защитите себе си и другите от опасности за околната среда. Важно е да мислим за земята, въздуха и водата, както и как да ги опазим. Уверете се, че имате достъп до много естествена светлина. Може също да имате растения у дома и на работното място. Уверете се, че пиете филтрирана вода и че филтрите се сменят редовно.

Започнете, като изберете една област на уелнес, за да подобрите качеството на живота си днес. Разработете седмичен план. Започнете с малки стъпки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X