Напишете дума/думи за търсене

2 „сенчести изречения", които използваме, когато се страхуваме да бъдем честни

Понякога, когато сме наранени, е трудно да кажем какво наистина чувстваме, но това обикновено само влошава нещата.

Представете си, че излизате с някого и нещата се получават, но има един малък проблем. Когато възникнат проблеми, вие или вашият партньор имате ли навика да избягвате да споделяте това, което наистина имате предвид.

Или говорите открито и внимателно за нещата, които ви тревожат? Ако прибягвате до второто, това дава право на другия да направи същото, когато стигне до етап, когато и него нещо го тревожи.
С две думи, ако си позволите да бъдете уязвими пред половинката си и вашият партньор ще започне да прави същото.

Но ако предпочитате да шикалкавите и да използвате „сенчести" изречения или фрази, за да избегнете да изречете истината, трябва да сте наясно, че това е ужасна форма на комуникация. Това не само е токсично, но не позволява и на двете страни да бъдат открити и уязвими във връзката.

Кои са двете сенчести изречения, които най-често се използват във връзките?

1. "О, радвам се, че имаш време за това"
Неизбежно е понякога вашият партньор да избере да направи нещо без вас. Ако изглежда, че има много време за прекарване с приятелите си и малко време за вас, това може да бъде разочароващо и разстройващо.

Ако се страхувате да излезете на среща, но вместо да го споделите на прав текст, вие избирате да кажете: „Наистина бих искала да те видя скоро. Тревожа се, когато прекарваш време с приятелите си, но не и с мен, защото имам усещането, че не искаш да бъдеш с мен", може да прибегне до саркастични и пасивно-агресивни коментари от другата страна и с право.

И другата версия също не е особено подходяща. „О, пак ще излизаш с приятелите си? Сигурно е много важно да се видиш отново с тях. Радвам се, че разполагаш с толкова много свободно време."

Не ме разбирайте погрешно, разочарованието, което изпитвате, е сто процента разбираемо. Но това не е идеалният начин да съобщите вашите нужди.
Освен това вашият партньор най-вероятно ще се почувства объркан и отбранителен и е възможно да не улови истинските ви емоции.

Така или иначе, това просто ще разочарова и двама ви, създавайки повече дистанция и недоразумения във връзката ви.

2. "Това обаждане трябва да е наистина важно"
Излизали ли сте някога с някого, който постоянно е на телефона? Може да бъде супердосадно и неуважително, когато се опитвате да комуникирате. Но не забравяйте, че има значение как изразяваме разочарованието си.

Може да е изкушаващо да използвате бърза язвителна забележка от сорта на „Това обаждане явно е наистина важно", вместо това не е ли по-добре да покажете уязвимост и да кажете: „Разбирам, че си зает, но бих искала вниманието ти да е върху мен точно сега. Можеш ли да оставиш телефонните си дела за по-късно?"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X