Напишете дума/думи за търсене

Пай със сьомга и чедър

Pixabay

Ястията с риба са много вкусни и същевременно полезни. Много от нас вярват, че се приготвят сложно и предпочитат да се спрат на нещо по-познато - като месото. 

Но всъщност рибните ясния съвсем не са толкова трудни, а с тях може да разнообразите менюто си.

Представяме ви пай със сьомга, който може да поднесете само след 40 минути, в които да го приготвите.

Съставки:

800 г филе от сьомга

3 яйца

325 г заквасена сметана

150 г чедър

връзка копър

връзка зелен лук

Начин на приготвяне

Изплакнете филето от сьомга, подсушете го и нарежете на кубчета.

Разбийте яйцата. Добавете заквасената сметана и сместа. Комбинацията от билки и подправки в тази смес определено ще придаде на ястието специален аромат и невероятен вкус. Разбъркайте всичко добре до гладкост.

Нарежете лука и копъра. Настържете сиренето.

Поставете сьомгата в тава. Не е необходимо да мажете тавата с олио, сьомгата е доста мазна сама по себе си. Изсипете сместа със заквасената сметана върху рибата. Разпределете лука и копъра отгоре и поръсете със сирене.

Поставете тавата в предварително загрята фурна на160 градуса и оставете да се пече 40 минути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X