Ястията с риба са много вкусни и същевременно полезни. Много от нас вярват, че се приготвят сложно и предпочитат да се спрат на нещо по-познато - като месото.
Но всъщност рибните ясния съвсем не са толкова трудни, а с тях може да разнообразите менюто си.
Представяме ви пай със сьомга, който може да поднесете само след 40 минути, в които да го приготвите.
Съставки:
800 г филе от сьомга
3 яйца
325 г заквасена сметана
150 г чедър
връзка копър
връзка зелен лук
Начин на приготвяне
Изплакнете филето от сьомга, подсушете го и нарежете на кубчета.
Разбийте яйцата. Добавете заквасената сметана и сместа. Комбинацията от билки и подправки в тази смес определено ще придаде на ястието специален аромат и невероятен вкус. Разбъркайте всичко добре до гладкост.
Нарежете лука и копъра. Настържете сиренето.
Поставете сьомгата в тава. Не е необходимо да мажете тавата с олио, сьомгата е доста мазна сама по себе си. Изсипете сместа със заквасената сметана върху рибата. Разпределете лука и копъра отгоре и поръсете със сирене.
Поставете тавата в предварително загрята фурна на160 градуса и оставете да се пече 40 минути.
Коментари (0)
Вашият коментар