Напишете дума/думи за търсене

Лимонада от хибискус

Pixabay

В настъпващите летни горещини една от най-вкусните напитки е лимонадата. Представяме ви я в различен вариант, както и начина, по който да я приготвите и да ѝ се насладите в приятна компания.

Лимонада от хибискус

Време за приготвяне: 25 минути

Това е перфектната рецепта за напитка, на която можете да се насладите по всяко време. Опитайте да замразите кубчета лед и да ги съхранявате във фризера, за да сте готови да си направите лимонада от хибискус, когато пожелаете.

Съставки

вода 4 чаши

сушен хибискус 2 ч.л.

лимонов сок ½ чаша

мед 4 с.л.

Начин на приготвяне

Кипнете 1 чаша вода в малка тенджера. Свалете от котлона и добавете хибискус. Оставете получения чай да се запари поне 10 минути, след което прецедете в чаша и охладете.

Забележка: Ако искате по-богата, по-киселка напитка, опитайте да използвате до 2 с.л. хибискус.

В средно голяма купа разбъркайте останалите 3 чаши вода, лимоновия сок и меда, докато медът се разтвори напълно.

След като чаят от хибискус се охлади, добавете го към лимонадната основа и се насладете на готовата напитка с лед и добро настроение!

За още вкусни предложения харесайте страницата на "Рецепти за здраве".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X