В настъпващите летни горещини една от най-вкусните напитки е лимонадата. Представяме ви я в различен вариант, както и начина, по който да я приготвите и да ѝ се насладите в приятна компания.
Лимонада от хибискус
Време за приготвяне: 25 минути
Това е перфектната рецепта за напитка, на която можете да се насладите по всяко време. Опитайте да замразите кубчета лед и да ги съхранявате във фризера, за да сте готови да си направите лимонада от хибискус, когато пожелаете.
Съставки
вода 4 чаши
сушен хибискус 2 ч.л.
лимонов сок ½ чаша
мед 4 с.л.
Начин на приготвяне
Кипнете 1 чаша вода в малка тенджера. Свалете от котлона и добавете хибискус. Оставете получения чай да се запари поне 10 минути, след което прецедете в чаша и охладете.
Забележка: Ако искате по-богата, по-киселка напитка, опитайте да използвате до 2 с.л. хибискус.
В средно голяма купа разбъркайте останалите 3 чаши вода, лимоновия сок и меда, докато медът се разтвори напълно.
След като чаят от хибискус се охлади, добавете го към лимонадната основа и се насладете на готовата напитка с лед и добро настроение!
За още вкусни предложения харесайте страницата на "Рецепти за здраве".
Коментари (0)
Вашият коментар