Напишете дума/думи за търсене

3 сутрешни напитки за плосък корем

За да получите плосък корем, важно е вместо да гладувате, да включите за закуска храни и напитки, които насърчават изгарянето на мазнини.

Когато натрупате мазнини в коремната област, това натоварва и възпалява тъканите ви. Ако този проблем стане хроничен, това може да доведе до сериозно сърдечно заболяване.
Освен това мазнините по корема, особено около талията, постепенно ще накарат тялото ви да произвежда цитокини - клас протеин, който допринася за инсулиновата резистентност.
Ето защо в днешната статия ви предлагаме да започнете деня си по възможно най-добрия начин с някоя от тези три натурални напитки.


1. Лимонада с мента
Една от основните причини, поради които е трудно да се отървете от коремните мазнини, е възрастта. Независимо дали ви харесва или не, факт е, че с годините метаболизмът ви се забавя.

При жените менопаузата също може да има много общо с това. Спадът в естрогена и прогестерона означава, че повече мазнини се натрупват в областта на корема и е по-трудно да се елиминират. Разбира се, с подходяща диета може да им видите сметката.

Благодарение на лимона, топлата вода и ментата се намалява възпалението и се хидратират коремните тъкани.

Диуретичното и тонизиращо действие, заедно с множеството антиоксиданти, правят този натурален сок много мощен. Помага за елиминирането на излишната течност, ускорява метаболизма и насърчава премахването на токсините.

• 1 чаша топла вода (200 мл)
• сокът от 1 лимон
• 1 лист от мента

Начукайте ментата в хаванче, по този начин получавате повече вкус и естествени ползи от растението. Добавете ментата и лимоновия сок към водата. Ако стомахът ви не може да понесе сока от цял лимон, опитайте да използвате половината или малко по-малко.

Започването на деня с този здравословен сок ще ви помогне да елиминирате мазнините по корема.


2. Сок от червена боровинка, ананас и круша
Този сок е колкото вкусен, толкова и здравословен. Една от най-важните причини да го изберете е силата му да помага за регулиране на нивата на кортизол – хормона на стреса, в кръвта.

Някои хора, когато са под влиянието на високи нива на стрес и тревожност, губят повече тегло, други обаче изпитват точно обратния ефект. Това е така, защото кортизолът засяга тялото на всеки човек по различен начин, но най-честият ефект е, че хормонът има тенденция да уголемява мастните клетки и да ги прави по-устойчиви, особено около корема.

Комбинацията от тези три плода може да помогне да предотвратите това.

Ананасът, освен че регулира производството на кортизол, съдържа бромелаин - ензим, който помага за разграждането на протеина, за да улесни храносмилането и да се бори с подуването на корема.

Червените боровинки помагат за предотвратяване на множество инфекции, а в комбинация с круша са идеални за облекчаване на нервността и безпокойството, като ускоряват метаболизма ви за по-здрав и плосък корем.

• 10 червени боровинки
• 1 резен пресен ананас на кубчета (125 г)
• 1 круша на четири
• 1 чаша вода (200 ml)

Сложете плодовете в блендер и пасирайте. След това прехвърлете сместа във водата.

3. Чисто кафе
Нещо толкова просто като чаша чисто кафе всяка сутрин може да ви помогне да постигнете по-плосък корем и да подобри здравето на вашия черен дроб и сърце.

За да се възползвате от тези негови свойства, не може да добавяте бяла захар, пълномаслено мляко или сметана.

Кофеинът е чудесен за ускоряване на метаболизма ви благодарение на термогенезата. Помага за изгарянето на повече калории, намалява чувството на глад и ще се възползвате от неговите мощни антиоксиданти.

Но помнете: само една чаша кафе е естествено лекарство за вашите артерии, мозъка ви и ви помага да премахнете опасните мазнини по корема. Не прекалявайте с тази напитка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X